Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welk fotorolletje heb ik nodig voor een Exakta VX500?

Volgens een website op internet moeten er kleinbeeld filmrolletjes in. Deze had ik gevonden in de HEMA maar het rolletje zelf past alsnog niet in de camera. Verder weet ik wel hoe je een rolletje in een camera moet stoppen maar deze past écht gewoon niet. Andere normale rolletjes van de Kruidvat passen trouwens ook niet.. Weet iemand welk fotorolletje in de analoge Exakta VX500 past en waar ik deze kan kopen? Alvast hartstikke bedankt!

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Camera's
1.3K
Antoni
9 jaar geleden
Misschien heb je iets aan de informatie op deze websites http://camerapedia.wikia.com/wiki/Exakta_VX500, http://www.cameramanuals.org/exakta/exakta_vx_500.pdf en http://www.analoogfotoforum.nl/index.php?topic=256.0.
capthavoc
9 jaar geleden
wat ik kan vinden is dat er gewoo neen 35 mm film in moet dat is gewoon standaard filmrolletjes ?
ik vindt ook iets van dat het film misschien de andere kant op moet en dat je een extra spoel houder moet hebben ? op dit (oude forum bericht) kan je misschien eens vragen hoe het werkt ? http://www.analoogfotoforum.nl/index.php?topic=256.0

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Standaard 35 mm miniatuurfilm 20 of 36 opnames met negatieven van 24x36 mm
In de link de manual in PDF form
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Antoni
9 jaar geleden
Dat zag ik ook staan in die manual, maar het is een oud fototoestel, dus het is maar de vraag of wat "vroeger" standaard was, nu nog steeds standaard is. Dus of zo'n film nog relatief eenvoudig verkrijgbaar is, is te betwijfelen.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dankje! Ik had dit ook al op internet gevonden maar ze lijken toch niet te passen.. Of ik doe het gewoon verkeerd; dat kan ook natuurlijk. Ik heb al wat video's bekeken waarin wordt uitgelegd hoe je het film erin moet stoppen maar het lukt alsnog niet. Dan maar een fotografiewinkel opzoeken! Hartelijk bedankt!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding