Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Gebruikt frituurvet is tegenwoordig populair als alternatieve brandstof! En wordt zodoende ook gestolen of verzameld!....

http://www.outofhome-shops.nl/3523/steeds-meer-diefstal-frituurvet-in-belgi

Toegevoegd na 20 minuten:
Er is echt heel veel informatie te vinden zoals deze websites:

http://www.clubgreen.nl/vraag/Duurzaam-eten-drinken-Gebruikt-frituurvet.html Waar ze weten te melden dat er ook "half-fabrikaten voor zeep en shampoo uit worden gehaald!

Ook op de volgende site is veel te vinden:
http://www.mvo.nl/Kernactiviteiten/KwaliteitenVoedselveiligheid/Gebruiktefrituurvettenenoli%C3%ABn/Wetgevingentoezicht/tabid/456/language/nl-NL/Default.aspx

Of direct een pdf met feiten/wetten/methodes/recycling:
http://www.voorlichtingmvo.nl/gfx/file/Factsheet_Gebruikt_frituurvet.pdf

En dan als llaatste nog een site voor inzameling
www.herhgebruikfrituurvet.nl

Succes

Toegevoegd na 21 minuten:
Sorry -h dus www.hergebruikfrituurvet.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het hangt er vanaf of het vloeibaar frituurvet betreft, of vet dat stolt, als het koud is. Van die laatste soort, het vaste vet, kun je prima vogelvoederballen of blokken gieten. Je kan er eventueel nog zaden aan toevoegen. Daarna ophangen in tuin of op balkon en de vogels zullen je erg dankbaar zijn in de winter.

Het vloeibare vet is eigenlijk thuis niet te hergebruiken. Wel kun je het inleveren bij het gemeentelijk afvalstation. Hier zorgen ze er dan voor dat het hergebruikt wordt, door bijv de cosmetische industrie. Het vet wordt bijvoorbeeld verwerkt in zaken als lipstick en dergelijke.
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding