Is voorgegaard vlees helemaal gaar?
Heb kipspiezen en op de verpakking staat voorgegaard, kan ik deze dus gewoon met de hand pakken op de bbq gooien en niet mijn handen daarna te wassen ivm kruisbesmetting.
Doe jij rubberen handschoenen aan? Nog nooit geweten dat men bij een barbecue zijn handen niet gebruikt. het wordt toch verhit. En hoe zet je de borden en het bestek op de tafel? Toch ook met je handen.
Van te proper zijn wordt je ziek!!!
Volgens mij kan het bij voorgegaarde kip echter helemaal geen kwaad, maar.... Als het ook om vlees voor anderen gaat, gebruik dan gewoon een tang of een vork, dan ben je alle problemen voor :-)
Zoek maar eens waar de meeste voedselvergiftigingen plaatsvinden? Bejaardentehuizen zijn vaak slachtoffer wegens TE hygiënisch. De laatste jaren zijn er ook al heel wat salmonella gevallen geweest bij jeugdkampen doordat vele jongeren thuis te proper leven en geen weerstand meer opbouwen. Meestal wordt in die kampen zo nauw niet gekeken.
Deze besmettingen bestonden vroeger gewoon niet. Tip, dek eerst de tafel, en bak dan het vlees. De taken verdelen kan ook.
http://www.veiligopreis.info/gezondheid/voedselvergiftiging.htm
http://www.vwa.nl/onderwerpen/bacterien-ziekteverwekkers/dossier/salmonella/wat-is-het-gevaar-van-salmonella
http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1043863/2009/12/19/Dit-zijn-de-plaatsen-met-het-meest-bacterien.dhtml
http://www.gezondheidsnet.nl/bacterien/artikelen/4766/hier-zitten-de-meeste-bacterien-op
http://www.jobat.be/nl/artikels/waar-op-kantoor-zitten-de-microben-en-bacterien/
http://www.healthylives.nl/verzorging/handen/waar-zitten-de-meeste-bacterien-op
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.