Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De Amsterdamse ui is een gewone ui die direct na de oogst wordt ingelegd in zuur (azijn en specerijen). Door het gebruik van de kruiden, met name saffraan, heeft de Amsterdamse ui, in tegenstelling tot de zilverui, een geel uiterlijk.
(Lees meer...)
SimonV
9 jaar geleden
Reddie
9 jaar geleden
Dat komt dus niet door de kruiden, maar door de kleurstof.
flyingcrow
9 jaar geleden
Saffraan is een kruid EN kleurt het voedsel
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Saffraan is een kruid die een natuurlijke kleurstof bevat met een karakteristieke intens gele kleur.
Ook paëlla krijgt zijn klassieke kleur door toevoeging van saffraan.

Andere antwoorden (1)

Een Amsterdamse ui is geel omdat er kleurstoffen en specerijen overheen zitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Reddie
9 jaar geleden
Dat komt dus niet door de specerijen, maar door de kleurstof.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding