Waarom stolt een ei minder goed in een thermoskan?
Ik kook al enige tijd 2 eieren in een waterkoker, als het apparaat uitslaat neem ik er na 5 minuten één ei uit. Dat is dan een perfect zacht gekookt ei geworden. Het 2de ei laat ik er gewoon in zitten en is later op de dag een hard gekookt ei voor bijvoorbeel door de sla. Waarom kan ik dit proces niet laten uitvoeren in een thermoskan? Het blijft een veel te zacht prutei na 10 min wachten!
" Ik neem aan dat in een thermosfles misschien wel wat zakt maar nog ver boven de 68°C blijft." dat zou er dus denk ik vanaf hangen of je de eieren meegekookt hebt in het water en dàn in de thermosfles doet (dan geef ik je gelijk), of dat je ze er 'rauw' bijstopt nadat je kokend water erin hebt gegoten, en dan zou het een kwestie zijn van de verhouding hoeveelheid water/eieren.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.