Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar/aan wie, kan ik mijn postzegelverzameling verkopen?

Ik heb een redelijke verzameling postzegels (nederlands - ongestempeld) die ik wil verkopen. Hoe en waar kan ik dat het beste doen, zonder de deur uit te hoeven (online dus)? En als het echt niet anders kan en ik moet de deur uit, waar kan ik dan het beste naar toe en wie is het meest betrouwbaar?

Toegevoegd na 57 seconden:
Oh ja, en alles moet in 1 keer weg, dus niet bij 20 personen een paar zegeltjes kwijt raken.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
42.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Als je een goede prijs wilt vangen, dan kun je er het beste toch voor kiezen, om wel even de deur uit te gaan. Bij de Nederlandse Vereniging van PostzegelVerzamelaars (NVPV) aangesloten veilinghuizen kun je je collectie vaak kosteloos laten taxeren. Dan weet je tenminste wat de collectie waard is, en welke prijs je er voor moet/ kunt vragen.

Een postzegelverzameling verkopen kan op verschillende manieren. Men kan de collectie rechtstreeks aanbieden bij un postzege1handelaar, maar het is ook mogelijk de verzameling te laten veilen. Daarbij wordt met de veilmeester een minimumbedrag afgesproken. Het risico is
beperkt. Als veilingmeester ga Je niet onder het minimumbedrag”, zegt Bulterman. “Wordt het niet gekocht, dan komt het gewoon weer bij de eigenaar terug.” Gaat de verkoop wel door, dan is een vooraf overeengekomen percentage voor de veiling.

De collectie kan ook worden aangeboden bij een postzegelvereniging. Als je geen haast hebt
met de verkoop, is dat een goede optie.

Uiteraard kun je je hele collectie ook op Marktplaats zetten, maar ga er dan maar vanuit, dat je weinig geld krijgt voor je verzameling.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik denk dat veilen leuk is als je het over een verzameling met een waarde van boven de 10.000 euro hebt. Mijn verzameling zal tussen de 3000 en 5000 euro waard zijn (als ik geluk heb). Maar ik ga me toch eens laten inlichten bij de NVPV.
+1
Postzegels zijn momenteel weinig waard, vooral zegels na 1960 zijn sterk in waarde gedaald.

Ik zit in hetzelfde schuitje met een enorme verzameling (alle kerstzegels van de hele wereld, compleet vanaf de eerste en ongestempeld) en heb ervoor gekozen om het toch per serie of meerdere series aan te bieden. EBAY is daarbij de beste manier omdat het bereik enorm is, de transactie redelijk safe is en EBAY een rubriek heeft die de verkoop van postzegels goed ondersteunt.

Je moet er wel induiken, want er gelden allerlei regeltjes, slimmigheidjes en tarieven. Ook kun je de hele verzameling in één keer aanbieden, maar de opbrengst is dan vrijwel zeker lager. Het scheelt natuurlijk wel een hoop gedoe.

Tweede optie is een postzegelveiling waar je een minimumopbrengst kunt afspreken. Risico is dat je wel de veilingkosten kwijt bent, maar niet je postzegels.

Ook zijn er beëdigde taxateurs, zodat je kunt laten inschatten wat de opbrengst ongeveer moet zijn als je daar zelf geen idee van hebt.

Ik ben begonnen met een online catalogus van Stanley Gibbons, waar ik iedere serie opzoek en de waarde in online albums wordt opgeslagen. Die kun je vervolgens naar Excel exporteren.

Laatste optie is een paar inkopers af gaan en kijken wie de hoogste bieder is. Het is dan makkelijk als de verzameling compleet en de series in min of meer gelijke staat zijn.

Marktplaats kan ook nog, maar daar zou ik mijn hoop niet op vestigen. Krijg je allemaal klojo's aan de deur en dat moet je niet willen denk ik.

Succes!
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Naast het oude gesloten postkantoor in enschede zit een zaak die postzegels koopt .
En als je het niet eens bent met hem vraag hem dan wat je er anders mee moet doen !
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Marktplaats!
Je verbaast je hoeveel (hoge) biedingen je zult krijgen.
Het is minstens de moeite waard om het te proberen als je geen hoge biedingen krijgt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding