Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

knobbeltje in de nek, wat kan dat zijn??

Mijn zoon van 9 heeft een knobbel(tje)in de nek van ongeveer 2 cm, tussen kaak en hals (onderkant hoofd dus), zijn dit verkoudheidskwaaltjes of moet ik ergens anders aan denken??

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
3.7K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Even langs de huisarts gaan. ondanks alle goedbedoelde diagnoses hieronder zal een antwoord op GV nooit afdoende zijn...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zorg dat u z.s.m. morgen met uw zoon bij de huisarts bent,
en mocht die er niet uitkomen laat uw zoon dan doorverwijzen. Laat u niet leiden door adviezen op een site als deze. Uw zoon zal u dankbaar zijn als er door de huisarts
een diagnose is gesteld en met een behandeling kan worden begonnen. Laat u nog weten wat het was?
Dat maakt de vraag compleet. Met alle respect ,we kunnen wel een opsomming geven van wat het allemaal kan zijn, maar berust u gemakshalve in het voor u makkelijke antwoord waarbij u geen actie hoeft/wil ondernemen, dan kan het kwalijke gevolgen hebben voor uw zoon. Bronnen:
- Ervaring.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

een opgezette klier is dat. daar hoef je je geen zorgen om te maken...

Toegevoegd na 4 minuten:
je ziet het vaak bij verkoudheid en of keelontsteking dat de klieren opzwellen,
de klieren komen op om de ontsteking op te ruimen...
een heel normaal verschijnsel...
zitten de klieren er nog over een week, ga dan even naar de huisarts, en laat er even naar kijken, maar vooralsnog is het een onschuldig iets...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Is waarschijnlijk een lymfekliertje, maar als je t niet vertrouwd even naar de huisarts, want het zou ook een abces of hematoom kunnen zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het kan een opgezette klier zijn, maar ook een fibroom of een atheroomcyste. Heeft hij er pijn aan? Is hij verder goed gezond? Zolang het niet rood, warm, dik en pijnlijk wordt, even afwachten, wie weet verdwijnt het vanzelf wel. Zo niet, als je je zorgen, maakt, even naar de huisarts gaan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Aangezien je het over verkoudheidsklachten hebt, vermoed ik ook een opgezette lymfeklier, druk bezig alle virussen op te ruimen.
Zie hier voor een plaatje waar lymfeklieren in de hals zitten: http://www.skillslab.ugent.be/images/imagesLeerpaden/neuskeeloorcursus/lymfeklieren%20hals.jpg

Een lymfeklier kan zelf ook ontsteken, dat ziet er zo uit:
http://ruben.roelinda.nl/images/dreumestijd/20080706_lymfeklieren_ontstoken.JPG

Gaat het niet over, word je kind zieker, of wordt de bult groter: neem contact op met je huisarts.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het is waarschijnlijk dat als je zoon erg verkouden is, dat dit een opgezwollen lymfenklier is. Op de plek die je beschrijft zitten er twee, een aan de linkerkant en een aan de rechterkant. Als je veel wittebloedcellen aan moet maken omdat er een virus of ander bacterien zijn, zwelt die op omdat die er veel meer van moet maken dan normaal. Dit komt heel vaak voor en is normaal. Als lymfenklieren opgezwollen zijn is dat een teken dat iemand aan het vechten is tegen ziekte.
Je kan er niets aan doen, maar ik zou uw zoon aanraden om een sjaal te dragen en rustig aan te doen.
Verder is niks aan de hand.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
een "vetbolletje, opgehoopt en verstopping van een talgklier
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dit kan met een verkoudheid hebben te maken mijn zoontje heeft deze ook en het kan ook erg lang blijven zitten het kan soms ook gevoelig zijn.Het kan natuurlijk ook een klier zijn die is opgezet of een vetbobbeltje.Als je het niet vertrouwt ga dan even bij je huisarts langs.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding