Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Na het douchen heb ik altijd rode benen. Soms moet ik gelijk even gaan zitten om dat het dan pijn doet. Hoe komt dit? Warmte?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
13K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (7)

als je na t douchen de sproeier eraf haalt en even met lauw water en steeds wat kouder zetten afsproeit heb je er minder last van, niet ineens de kou erop maar langzaam..
dan krijg je een betere doorbloeding en worden je benen niet meer zo rood...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Pijn is meestgevreesde symptoon

Pijn is misschien wel het meest gevreesde symptoom van een aandoening of ziekte. Iedere huisarts en vrijwel elke medisch specialist wordt dagelijks geconfronteerd met patiënten die lijden aan pijn. Pijn kan je leven gaan beheersen waardoor de gewone dingen in het leven niet meer zo gewoon lijken als voorheen.

Neuropathische pijn wordt ook wel zenuwpijn genoemd en kan omschreven worden als 'schrijnend, brandend, zeurend, of tintelend". Ook uitspraken als "het gevoel op glas te lopen" of "termieten voelen kriebelen onder je huid" worden regelmatig gebruikt als omschrijving van deze vorm van pijn.
De pijn wordt veroorzaakt door beschadiging of gestoorde werking van het zenuwstelsel.
Neuropathische pijn kan optreden bij diabetes, na het doormaken van gordelroos en na een operatie.

pijnlijke benen in rust/pijn uitstraling benen/caffeine tegen pijn benen/Spierpijnbenen/sexy benen/kijkoperatie/lymfoedeem/zware benen/X- en O-benen/benen trainen/Nordic Walking/etalage benen/meest gevreesd/groeipijnen/restless legs/spierpijn benen/iemand met pijnbenen/pijn benen

Neuropathische pijn blijkt moeilijk te behandelen en is wezenlijk anders dan de behandeling van pijn die je voelt door bijvoorbeeld een beenbreuk of een ontsteking en waarvoor je een reguliere pijnstiller kunt innemen. Voor neuropathische pijn is een andere vorm van pijnstilling nodig.

Onderstaand een opsomming van veel voorkomende klachten. Niet iedereen heeft ze allemaal en zeker niet tegelijkertijd:

•Altijd pijn
•Chronische pijnklachten, afgewisseld met hevige pijnscheuten
•Gevoel van speldenprikken, elektrische schokken en messteken•Branderige, schrijnende pijn•Gevoel dat je ‘op kussens’ loopt
•Pijn bij aanraking, bijvoorbeeld kleding op de huid
•Pijn bij warmte of kou, bijvoorbeeld bij het douchen
•Gevoelsstoornis rond de pijnplekken, waardoor een ‘slapend’ of overgevoelig arm of been ontstaat
•Gevoel alsof er mieren over en onder de huid lopen•Onprettige kriebelingen
•Vermoeidheid, veroorzaakt door slecht slapen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik denk dat je te heet doucht, dat is nu ook wel erg verleidelijk in deze winter. Probeer iets minder warm te douchen, en smeer je benen in met bodylotion/olie want dan bescherm je ze tegen uitdroging. Ik merk zelf ook dat mijn huid erg " trekt" na het douchen, ook ik douche te heet. En door dit en de verwarming droogt je huid uit. Succes!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Oh wat stom, ik dacht dat ik de vraag a h beantwoorden was, zit ik een reactie te plaatsen! en vroeg me af waar mijn antwoord gebleven was! cavia -met- bril zou ook wel denken...
ik denk dat je te heet doucht, net als ik trouwens. Als het winter is ben je geneigd lekker warm te douchen, logisch. Maar wat betreft je benen proberen minder heet te douchen, roodheid duidt op hitte. om evt uitdroging te voorkomen, een " trekkend gevoel" na het douchen, insmeren met bodylotion.( Zie ook reactie bij " werk" de cavia met bril.....)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik ga ervan uit dat je de temperatuur van het douchewater op een te hoge stand hebt staan.

De menselijke huid kan niet heel veel hitte verdragen en vooral plaatsen zoals bijvoorbeeld je dijen kunnen nòg minder goed tegen hitte.

Dit is mede het gevolg van het feit dat zich daar veel gevoelszenuwen bevinden.

De huid van je benen kleurt rood, vermoedelijk als verschijnsel van een heel lichte verbranding.

Die verbranding geeft je ook je de pijn. Precies zoals dat soms zomers gebeurt als je te lang in het felle zonlicht gezeten hebt.

Dus nu maar een beetje meer oppassen met je huid en in het bijzonder met die van je benen..

Groet,

Ton
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Misschien iets te warm gedouched. Ik heb er ook last van, maar ik douche altijd koud af....het is gezonder om je douche te eindigen met koud. Inderdaad langzaam even opbouwen en éven doorbijten, goed voor je doorbloeding, en beter voor je bloedsomloop, je bespaart hiermee ook de energie die het lichaam anders moet gebruiken om af te koelen (waardoor je dus de pijn krijgt alle bloedvaten staan dan wijd open). Hopelijk helpt het je.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een reactie van je lichaam dat je waarschijnlijk een gevoelige huid hebt, dus probeer iets minder warm te douchen en misschien iets minder lang.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hier heb ik ook last van. Ik heb dit nagevraagd aan mijn huisarts en hij vertelde mij dat het een gevolg kan zijn van te lang douchen dat gepaard gaat met te warm douchen. Je kan dit dus verhelpen door minder warm te douchen, ook niet meer zo lang.
Het kan overigens geen kwaad, maar dat betekent niet dat het niet vervelend is. ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding