Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een bug? Dit krijg ik te zien wanneer ik een klacht wil indienen over een app.

Er staar dan: dit programma bevat een bug. Wat is dit?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
4.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een bug (als het computertermen betreft) is een (programmeer)fout in een computerprogramma. Je besturingssysteem is ook eigenlijk gewoon een computerprogramma. Windows bijvoorbeeld zit zo barstensvol met bugs dat er nu tientallen zo niet honderden miljoenen besmette Windows-computers zijn - waarbij ik dan een besmetting met bijv. botnet-malware bedoel. Er wordt van alles aan gedaan om die software zo diep mogelijk te verstoppen in je besturingssysteem. Bij Windows heb je dan 't grote nadeel dat vrijwillige specialisten niet in de code kunnen kijken (om bugs of malware te vinden), bij Linux kan dat wel.
Da's waarschijnlijk ook gelijk de hoofdreden waarom gemiddeld een Linux-bak vele malen stabieler en veiliger is dan een Windows-bak.

Er zijn honderdduizenden bugs waar je alleen last van kan krijgen in combinatie met andere software. Het is eigenlijk een onmogelijke opgave om zulke bugs uit te roeien - alhoewel zulke bugs massaal voorkomen en massaal problemen geven, zijn 't dus heel vaak bugs die alleen op die ene PC van die ene persoon een probleem zal geven. Of gewoon een klein groepje mensen. Het loont voor de ontwikkelaar/uitgever/programmeur dan zeer zelden om daar tijd in te gaan steken: tegenover dat kleine groepje mensen die een bug melden, staat er immers tienduizenden klanten die nieuwe functionaliteit willen en die misschien wel toevallig een gezamenlijke bug hebben. Die zaken worden gewoon eerst (of alleen) aangepakt; bugs oplossen die weinig klanten treft levert geen geld op.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Dat betekend dat er een fout is in het programma! ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding