Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom hebben uien zo'n sterke invloed op mijn darmen ?

Iedere keer als ik iets heb gegeten waar uien inzitten (hoe weinig ook) heb ik de hele avond last van winderigheid, en soms ook diaree. Hoe komt dit ?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
50.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Uien bevorderen de spijsvertering nogal. Ze maken de darmen schoon van verschillende bacteriën en worpjes. Wellicht ben je er een beetje gevoelig voor. Kan tijdelijk zijn, maar als dat niet zo is dan zou ik, hoe lekker ze vaak ook zijn, toch de uien maar laten staan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Is een kleine intolerantie van uien... Leer wat je wel kan en wat niet... De een is er gevoeliger voor dan andere...
En het hoeft niet eens slecht te zijn, dat je er een tikje last van hebt, het doet kennelijk iets met je, dus er zit een voorkeur, afkeur van je systeem...

:-))
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Zoals bittere medicijnen vaak het beste zijn, zo zijn ook die dingen die een tikkeltje agressief smaken, zoals de rauwe Ui, bijzonder waardevol. Ze prikkelen niet alleen onze ogen, maar stimuleren ook de klieren in de maag enorm, zodat ze de eetlust verbeteren en de dikke darm beter laat werken. Daarbij verwijderd de ui ook ongewenste bacteriën en zelfs wormen uit maag en darmen.

Zo kan buikpijn, druk op de maag en een opgeblazen gevoel snel verdwijnen. Zoals bekend veroorzaken veranderingen in onze spijsvertering organen allerlei klachten. Het mag dan ook niet verwonderen dat rauwe Ui, of het verse sap met een beetje Melk en Honing kunnen helpen bij kwalen die niets met maag en darmen te maken lijken te hebben. Dit drankje helpt heel goed bij hoofdpijn, prikkelbaarheid, slapeloosheid en een gevoel van druk op het hart.
Uien zijn heel gezond, maar teveel is nooit goed.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding