Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe onderhoud ik een aquarium?

Mijn zoontje heeft van zijn oom een tweedehands aquarium gekregen. Het is maar een kleintje, maar er zit wel wat aanslag op de ruitjes. Hoe maak ik dit het beste schoon? En zijn er nog bepaalde dingen waar ik me aan moet houden voor ik er vissen in doe? Moet het water een paar dagen staan ofzo? Heb ik bepaalde dingetjes nodig? Kortom : Hoe richt ik een klein aquarium in en onderhoud ik het?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
876

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het aquarium kun je schoonschrobben met gewoon schoon warm water met bijvoorbeeld een nagelborstel,gebruik geen sop !!

Als hij schoon is vul je het aquarium tot het maximale punt.
Bij de dierenwinkel kun je een flesje watervoorbereider halen.
Wat voor vissen wil je erin gaan houden ?
Zit er een pompje bij ?
Zit er een verwarmingselement bij ?

Het ligt er dus aan of je koud of warmwater vissen gaat houden maar dan kun je in de dierenwinkel vragen om een algeneter.
Op de foto zie je een algeneter maar ik weet niet of die ook in koud water kan.
Deze vos zorgt ervoor dat het glas aan de binnenkant schoon blijft,sinds ik deze heb,heb ik geen alg meer gezien in mijn bak.

Succes !

Toegevoegd na 2 minuten:
Vos = vis haha :-p
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

De aanslag kan je weg halen met de zachte kant van een schuursponsje. Voorderest moet je even naar de dierenwinkel. Daar hebben ze aquasafe ( zo heet het geloof ik) dat doe je dan in het water. dan doe je steentjes op de bodem en plantjes er in. En dan kunnen de vissen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
een aquarium is op zichzelf niet moeilijk te onderhouden als je maar weet hoe.. ph waarde moet goed zijn voor de vissen en niet alle vissen kunnen zomaar bij elkaar.
ik zou ook niet voor een schuursponsje kiezen maar voor een schoonmaakmesje wat je kunt kopen bij de visspeciaal/dierenzaak. een schuursponsje maakt vaak krassen op het raam.
ook zou ik een boek halen uit de bieb bijvoorbeeld om het een en ander door te lezen voordat je vissen er in uit zet.
eerst minstens een week de planten er in voor dat je er uberhaupt vissen inzet. in kraan water zit vaak een soort gloor. vissen zijn erg stress gevoelig en erg gevoelig voor slecht water... het kan ze hun leven kosten. sommige vissen willen juist wel veel stroming in water hebben andere weer niet. etc etc..
zou een teleurstelling kunnen zijn als je alles zomaar bij elkaar grijpt en in de bak doet. daarom mijn advies laat je goed voorlichten. en hierbij wil ik ook vermelden dat een dierenzaak vaak alleen maar wil verkopen. dus regelmatig maar met je mee praat om maar geld te verdienen! helaas spreek ik uit ervaring.
moortje.

ps. ben wel blij dat ik niet meteen heb opgegeven nadat ik een bak had gekocht. geniet er nu met volle teugen van
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding