Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Gekneusde enkel?

Met voetbal is er iemand aan de binnenkant van mijn enkel gaan staan waardoor ik er doorheen ging. Dezelfde dag kon ik er nog gewoon op staan maar toen ik de volgende dag wakker werd ging dat niet meer. Als ik echt op mijn hak ga staan doet dat heel veel pijn aan de buitenkant van mijn enkel. Heb ik mijn enkel nu gewoon gekneusd of verstuikt of is er ook iets ergers aan de hand? Zoals gescheurde enkelbanden? Mijn enkel is maar een heel klein beetje dik en niet blauw ofzo.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
3.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (7)

er kan natuurlijk een klein breukje zitten of inderdaad een kneuzing. toch maar even naar laten kijken als ik jou was. beterschap.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als je erdoorheen bent gegaan, dan hebben jouw enkelbanden toch een knal gehad en dikke kans dat de enkel toch is gekneusd. Dat is pijnlijk omdat je toch altijd jouw voet belast om te lopen. Je kunt met wat paracetamol proberen de ergste pijn weg te halen. De pijn blijft enkele dagen om daarna langzaam af te nemen. De kneuzing duurt wel even langer dus dat wordt even geen voetballen. Als je het niet vertrouwd, ga dan even bij de huisarts langs.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
HEb precies het zelfde, scheuren kunnen ze op de foto's niet zien.
Maar mij hebben ze toch een drukverband om gedaan en loop nu op krukken voor een week.
Ik zou als ik jou was even langs de doktor gaan of huisarts.

Succes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Jongens, zijn we nu zulke pieperts?
2 weken geleden ook door mijn enkel gegaan, dezelfde dag niet erg veel last van, en de volgende dak een ei op mn enkel zitten zo groot als een tennisbal (foto proof als je me niet gelooft)
Gewoon een paar dagen zo weinig mogelijk lopen en je voet hoog houden. Na een dag of 4/5 is de meeste pijn wel over, zou alleen wel een weekje of 2 wachten met sporten.

Beterschap

Toegevoegd na 43 seconden:
correctie: dak = dag
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
door je enkel gaan of dat iemand erop heeft gestaan is wel wat anders.bij twijfel altijd een arts raadplegen. mee eens dat je niet meteen hoeft te gaan maar lijkt me in deze situatie wel slim.
Ik denk inderdaad gescheurde enkelbanden. Maar dat moet een arts even onderzoeken. Ga maar daarheen dan krijg je rekverband en verdere instrukties. Je kunt waarschijnlijk gewoon belasten maar niet teveel forceren. Dus luisteren naar je lichaam.
Zwelling neemt af als je meerdere keren per dag koelt met ijs in een washandje met een theedoek eromheen, dus niet TE koud en max tien minuten. Wees niet bang voor de benaming, een gescheurde enkelband is zo genezen. Een weekje rustig aan doen en het komt helemaal goed.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Naar de huisarts zou ik zeggen.

Onmogelijk hier te zeggen of het alleen een verstuiking is.
Een gewone verstuiking is toch wat ander dan dit letsel, waarbij iemand met kracht op de voet stond.

Denk bijvoorbeeld aan Marianne Timmer, die ongelukkig met haar enkel na de val achter de boarding bleef haken en de enkel behoorlijk gebroken had.

Lijkt me zinnig er een X-foto van te nemen.

Sterkte!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ik heb in januari mijn enkel gebroken. Heb gips gekregen. Gelukkig is de breuk goed geheeld. Helaas bleek toen het gips verwijderd was dat mijn enkel ernstig geneusd was. Ik had er geen gevoel in en ben nu (begin april) nog steeds in therapie en loop nog met één stok. Ik ben geen pieperd en werk alweer van af week twee van de blesure. Je kunt nooit zeggen dat je het zelfde hebt omdat ieder geval uniek is. Ga daarom nooit af op de ervaring van anderen maar raadpleeg liever een arts of fysiotherapeut. Succes en sterkte er mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding