Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe komt het dat ik 's avonds steeds jeuk krijg?

Mijn hele leven heb ik vrijwel dagelijks last van jeuk (dokter vindt dat ik daar maar mee moet leren leven), maar de laatste tijd valt het me op dat ik vooral 's avonds jeuk heb, zodra ik richting bed ga.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
69.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

het kan zijn dat je misschien last heb van stofmijt die op je bed ligt. het zou misschien handig zijn om te kijken of er bij u ergens allergie opwekt
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het kan brachioradiale jeuk zijn.
Bij brachioradiale jeuk is er sprake van jeuk, branderig gevoel aan de armen, zonder dat er duidelijke huidafwijkingen zichtbaar zijn.

Brachioradiale jeuk wordt veroorzaakt door voortdurende prikkeling van de huidzenuwen. De oorzaak is niet bekend. Mogelijk ontstaan de klachten door chronische lichte prikkeling van de armzenuwen die uit de nekwervels uittreden. Dit zou kunnen ontstaan na lichte beschadigingen van de zenuw door lokale druk op de zenuw van de nekwervel of nekspieren, maar ook door nekletsel. Ook zou zonlicht mogelijk een rol spelen.

Tegen de jeuk zijn er jeukstillende cremes zoals mentholcrème of gel (te koop bij drogist)
Ook kunnen jeukdempende tabletten worden gebruikt, zoals hydoxyzine (Atarax) of polaramine.
Deze tabletten kunnen een slaperig gevoel geven dus kunnen alleen ’s avonds voor het slapen gaan worden ingenomen.

Ook Cholenium Extra Forte van Bloem kan helpen tegen de jeuk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
hallo siska, soms geef je toch wel antwoorden die erg gebaseerd zijn op veronderstellingen. Die jeuk kan allerlei andere oorzaken hebben dan die jij noemt.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat is waar, maar we kunnen hier toch niets anders doen dan iets veronderstellen of mee denken wat het zou kunnen zijn?
In dit geval kan zelfs een arts geen zinnige diagnose geven.
Ik probeerde enkel maar te helpen en vind die min dus onterecht.
Misschien heb je wel schurft? Dit komt bijna niet meer voor en wordt daarom niet altijd herkend door artsen. Bij schurft zitten er een soort beestjes onder de huid die vooral actief worden als ze het warm hebben, bijv. als je in bed kruipt. Ik zou in ieder geval is voor een second opinion gaan, nogal makkelijk van die arts om te zeggen dat je er maar mee moet leren leven.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Heb jij het op 1 bepaalde plek of ook werkelijk je hele lichaam? Ik heb het zelf nl. Alleen op mijn benen en armen zodra ik me uitkleed of onder de dekens ga liggen. Dit kan te maken hebben met wasmiddel, waar je al vrij snel jeuk van kan krijgen. Ander soort proberen misschien? Maar in mijn geval ben ik op bepaalde plekken overgevoelig voor zachte aanrakingen en krijg ik jeuk, niet even.. Nee dan kan ik uren krabben. Droge huid kan ook nog, maar ik denk dat je daar zelf ook al wel eens aan gedacht hebt, en dat voel/zie je dan vast wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding