Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe heet de faseovergang van vast naar gas?

We zijn op vakantie en we hadden een discussie over de fase overgang van vast naar gas misschien weten jullie het ??

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
3.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

12 jaar geleden
Ja sublimeren en het tegenovergestelde is rijpen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zo iets kan je vinden onder de naam "Aggregatietoestand"
In de afbeelding zie je alle mogelijke overgangen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Rijping is eigenlijk een foute term die te ver weg gaat van de werkelijke inhoud (zie 'deposition' of 'afzetting' in supra). Best is bij twijfel altijd naar de Engelstalige versie van Wikipedia te gaan die wereldwijd meer medewerkers heeft en aangepast wordt dan gelijk welke encyclopedia (ook de roemrijke Britannica zoals bleek na onderzoek op juistheid).

Hoewel de uitgangen in het Nederlands op 'atie' taalkundig vervangen worden door 'ering', is het dus wel degelijk SUBLIMATIE en blijft dit eigenlijk de enige wetenschappelijke term (hoge bloeddruk heeft ook een negatieve connotatie terwijl hypertensie die bijklank bij dokters NIET heeft en gewoon ook bijv. een ouderdomsverschijnsel kan zijn bij verslijtende aders).

Ook vergeet men de plasmatoestand hier en het juiste schema en antwoord komt uit Phase Transitions op Wiki op http://en.wikipedia.org/wiki/Phase_transition en het meest puriteinse antwoord is dus: SUBLIMATION of SUBLIMATIE.

Ik wou je met je vraag wel 13/10 geven als voorbeeld van wat ouderen vroeger altijd met kinderen deden in vakanties over dit soort redeneringen (volgens sommigen redenaties), want net dit soort vragen leidt tot interesse en net deze interesse leidt voor allen tot intelligentie en hoger IQ.

Soms doet het antwoord er dan zelfs niet toe, als je maar gedreven bent dit op goeievraag.nl te zetten en ons allen te laten meegenieten. Er zijn geen winnaars en verliezers trouwens, want alles wat ik hier schrijf is plagiaat. Mijn theorie over maximum temperatuur die ik probeer te ontwikkelen, lijkt dat minder te zijn, maar ontstond uit dezelfde gedachtenwisselingen als deze van jullie!

Als ik je jullie ooit zie, mag je een drankje vragen op mijn kosten!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Jullie zijn op reis, ik raad je aan (in dit regenweer?) een ijsjeswinkel te bezoeken of te wachten tot de "crèmecarre" (Vlaams voor Het Nederlandse IJsventer) komt om te kijken hoe je de damp uit de vrieskasten ziet komen. Dat is pas sensueel sublieme sublimatie!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding