Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe straal je (veel) zelfvertrouwen uit? met welke Lichaamstaal

Ik krijg vaak te horen dat ik nogal een onverschillige uitdrukking maak terwijl ik dat niet bedoel. nou wil ik meer zelfvertrouwen houding aannemen.

Maar hoe ziet dat er nu precies uit? bij het staan, zitten lopen, hoe straal je dat nu uit?

ps ik heb trouwens geen zelfvertrouwen probleem, dus vond ik het daarom ook een beetje vreemd.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

In de betere boekhandel (Bijvoorbeeld de Mayersche) kun je er leuke boekjes over vinden, met begeleidende foto's. Je krijgt dan vaak een 'Aha' erlebnis. Kijk zelf eens naar foto's van bijvoorbeeld president Obama. Ziet hij er volgens jou zelfverzekerd uit of onzeker? Let dan eens goed op zijn houding, taalgebruik en mimiek. Zijn houding straalt een en al zelfvertrouwen uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je moet vooral rechtop lopen en staan. Je schouders niet optrekken, maar zover mogelijk bij je oren vandaan. Borstkas wat omhoog, (alsof het omhoog getrokken wordt door een touwtje). Je kin wat meer omhoog.
Bij het praten met mensen, niet naar voren leunen, maar meer achterover.
Nooit met je handen in je zakken gaan staan.
Bij het zitten je benen wat meer uit elkaar.
Een goed voorbeeld is Jason Bourne uit de film The Bourne Identity.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een onverschillige houding of een onzekere houding liggen mijlenver uit elkaar.

Bij onverschillig krijgt je gesprekspartner het idee dat het jouw niets interesseert. Bij onzeker eerder het idee dat hij niet helemaal aankan op wat je vertelt omdat je uitstraalt dat je er zelf ook al niet helemaal zeker van ben.

Bij de opmerking die je krijgt , ongeïnteresseerdheid, is het niet nodig om meer zelfvertrouwen te gaan uitstralen.Sterker nog: Dat kon die onverschilligheid nog versterken.

Wat dan wel:
Als je met iemand praat je geheel op die persoon richten..geen andere dingen doen, zelfs niet ongeduldig met je vingers op een tafelblad tikken. Kijk de persoon aan, en luister naar hem. Vraag , ook al snap je best wat ie bedoeld, regelmatig om verduidelijking...vat af en toe samen wat ie gezegd heeft. Dit laatste is sowieso handig omdat de ander dan door krijgt dat je echt geluisterd hebt en ook begrepen hebt wat ie zegt...en vat je verkeerd samen dan kan die makkelijk het verkeerde beeld corrigeren.
En dat merken dat je echt geluisterd hebt is voor je gesprekspartner hetzelfde als dat je echt geinteresseerd bent.

Toegevoegd na 1 minuut:
Qua houding: Probeer vooral ontspannen te zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
De lichaamshouding, die zelfvertrouwen uitstraalt, is een assertieve houding en dat geldt eigenlijk zowel voor staan, lopen als zitten.
Rechtop, rechte rug, schouders omlaag en naar achteren, nek recht, kin iets omhoog, naar voren kijken n(iet naar de grond), bekken iets naar voren, buik iets aangespannen.
Bij het lopen de armen losjes langs het lichaam. De tred aktief, niet traag.
Dit klinkt allemaal heel gespannen, maar als je oefent (ook voor de spiegel) dan wordt het vanzelf losser en maak je jezelf deze houding eigen. Het moet er namelijk wel ontspannen uitzien.
Haal regelmatig diep adem.

Zelfvertrouwen straal je vooral ook uit als je in jezelf gelooft. Het is niet alleen een lichaamshouding, het is ook een innerlijk gevoel. Als je gelooft in jezelf, dat stralen je ogen dat ook uit.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding