Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Het is onverstandig om zelf aan een gerstekorrel te gaan pulken, omdat hij niet uit te knijpen is zoals een puistje. Ook kan daardoor de huid beschadigen.

Ga liever naar een gediplomeerd schoonheidsspecialist. Die maakt met een steriele naald een klein sneetje in de huid en kan de gerstekorrel er dan eenvoudig uitwippen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je kan ze aanstippen met trekzalf. Dit laat je even zitten. (Dan loop je wel een paar uur met een bruine stip op je hoofd rond) Door de trekzalf wordt de huid heel dun, en kun je de gerstekorrel uitdrukken.

Als je hier geen zin in hebt, ga je even lans de schoonheidsspecialist.

Voorkomen is beter dan genezen: Smeer je huid in met een goede crème. Gerstekorrels komen door een te droge huid.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Een schoonheidsspecialiste kan het weghalen of de huisarts.
Als ik er wel eens een had (heb ze nu niet meer sinds ik mijn huid goed hydrateer) deed ik het zelf, maar je moet wel weten wat je doet.

Was eerst je handen heel goed.
Neem een dunne spitse naald en houdt hem even in een vlammetje, steek hem even door een tissue die met alcohol uit de apotheek/drogist nat gemaakt is. Nu is hij wel steriel of haal een steriele naald bij de apotheek.
Prik nu met het puntje van de naald door de huid heen door de bovenkant van de gerstekorrel.
Nu is de huid open, je legt de naald weg en pakt een schone tissue. Zet 2 wijsvigers hieronder en druk de gerstenkorrel hiermee uit de huid.
Zitten ze bij je oog, neem dan geen risico en laat hem weghalen!
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding