Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel bloed verliezen is levensgevaarlijk?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
68.9K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je nou eens de omstandigheid die je bedoelt erbij zet is het wat makkelijker te beantwoorden. Bv. als je menstrueert, je polsen doorsnijdt of als je een ongeluk krijgt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat verschilt van persoon tot persoon, en is ook afhankelijk van omstandigheden als leeftijd, fitheid, postuur, temperatuur etcetera. Sommige mensen krijgen al problemen met een halve liter ; de gemiddelde hoeveelheid die een donor per peer afstaat. Een liter ligt al gevoeliger, en zal vaak resulteren in een transfusie, maar is nog niet echt bedreigend. De onderliggende OORZAAK van het bloeden is vaak belangrijker.

Wel schijnt het in de forensische wetenschap zo te zijn dat wanneer er sprake is van een bepaalde hoeveelheid bloed op een plaats delict die absoluut dodelijk MOET zijn, er van moord/dood gesproken mag worden zonder dat er een lijk is. Die hoeveelheid is 2/3 van de totale hoeveelheid bloed, uitgaande van een gemiddelde van 5 liter. Meer dan drie liter dus. Dat overleeft eigenlijk niemand, zeker niet zonder medische hulp ter plaatse.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
hoppetee. +
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
+

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding