Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

de pil vergeten, wat nu?

ik heb de yazz 24+4 pil en ben hem gisteravond vergeten te pakken, kwam er om 1 uur vanmiddag pas achter en dus langer als 12 uur geleden, en ben hem in de laatste week vergeten, wat nu?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
963

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De laatste 4 tabletten op de vierde rij van de strip zijn de placebotabletten. Als je één van deze tabletten vergeet, heeft dit geen invloed op de betrouwbaarheid van Yaz 24+4. Gooi de vergeten placebotablet weg.
Als je een lichtroze, werkzame tablet (tabletten 1-24 van je strip) vergeet, moet je het volgende doen:

De bescherming tegen zwangerschap kan verminderd zijn. Je kunt uit twee mogelijkheden kiezen:

1. Neem de vergeten tablet in zodra je eraan denkt, ook als dat betekent dat je twee tabletten op hetzelfde moment moet innemen. Neem de volgende tabletten weer op het gebruikelijke tijdstip in. In plaats van de witte placebotabletten uit deze strip in te nemen, gooi je ze weg en begin je met de volgende strip (startdag is een andere dag).
Zeer waarschijnlijk krijg je aan het eind van de tweede strip een menstruatie (onttrekkingsbloeding), terwijl je de witte placebotabletten inneemt, maar je kunt last krijgen van spotting (bloeddruppels of -vlekjes) of een doorbraakbloeding tijdens de tweede strip.
2. Je kunt ook stoppen met de werkzame, lichtroze tabletten en direct verder gaan met de 4 witte placebotabletten (noteer vóór je met deze placebotabletten begint, de dag waarop je de tablet bent vergeten). Als je op je vaste startdag met een nieuwe strip wilt beginnen, kun je de placebotabletten minder dan 4 dagen innemen.
Als je één van deze twee adviezen opvolgt, blijf je beschermd tegen zwangerschap.

Als je één van de tabletten in een strip bent vergeten en je geen bloeding krijgt tijdens de eerstvolgende placebodagen, kan dit betekenen dat je zwanger bent. Je moet contact opnemen met je arts voordat je aan de volgende strip begint.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding