Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is paypal veilig?

Op marktplaats heb ik een boot te koop liggen, voor € 39000,00 Nou komt er een Engelsman die € 40000,00 bied en zelfs de 3,4% transactie kosten wil betalen als hij via paypal kan betalen. Ik heb deze man gevraagd of hij via mijn Rabobanknr wil betalen, maar hij doet dat niet, alleen via paypal. Als hij betaald heeft stuurt hij zijn schipper om het af te handelen omdat hij zelf geen tijd heeft. Maar wat voor addertje zit er nou onder het gras, want zuivere koffie is dit niet dat voel je zo aan. Is paypal betaling wat dit betreft te vertrouwen en als deze man betaald heeft ben ik dan zeker van mijn geld. Kan hij het niet op een of andere mannier terug halen.

Toegevoegd na 5 minuten:
Of er op een of andere manier met mijn boot vandoor gaan en het geld terug trekken

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.5K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
ik vind het bedrag net iets te hoog om via paypal te laten lopen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Deze engelsman is een bekende oplichter, biedt altijd meer dan de vraagprijs zonder het product in het echt te hebben gezien. Ga er niet mee in zee, dan ben je straks je boot kwijt en je geld. Doe alleen zaken in Nederland en face to face.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Idem: bedrag net iets te hoog om via Paypal te laten lopen.
Verder heb ik wel goede ervaringen met paypal. Almijn aankopen die ik via internet doe, gaan, indien mogelijk, via paypal. Hieraan is mijn creditcard ook aangekoppeld. Extra bescherming.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Niet doen! paypal zet het geld op je rekening, maar heeft het recht het binnen een bepaalde periode terug te halen! Als die persoon je boot echt zo graag wil, is er ook wel wat anders overeen te komen. Anders moet je er gewoon van af zien: dan wordt je in de boot genomen!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Klopt! Niet doen!!! Mijn vriend had zijn motor te koop staan en kreeg een soortgelijk bod, hij heeft toen uitgebreid gegoogled en kwam tot de conclusie dat het niet betrouwbaar is. Dat in dit soort gevallen idd het product wordt opgehaald en het betaalde bedrag weer wordt terug gehaald.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Er waren meerdere goede antwoorden, maar de woordspeling in de boot genomen vond ik wel leuk.

Andere antwoorden (6)

Maak een PayPalaccount aan...en kijk in de voorwaarden... Normaal is PayPal veilig
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Paypal is vrij veilig, maar het probleem met Paypal is dat het een te goed veiligheidssysteem heeft. Je kan bij Paypal namelijk een geschil aangeven (bijvoorbeeld slecht product, geen product ontvangen) en dan betalen ze niet uit. Dus daar zal ik altijd mee oppassen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ja en nee. Oke, je hebt misschien niet gelijk veel aan dit antwoord. Maar het ligt volledig aan de koper. Het probleem zit hem in het feit dat Paypal een beveiligingssysteem heeft dat de koper de mogelijk bied om het geld terug te vragen als hij het product niet heeft gekregen of als het niet goed is.
Precies wat mijn voorganger al gezegd heeft.

Wij hebben het zelf meegemaakt met het verkopen van de telefoon. Zo genaamd had hij het geld al overgemaakt via paypal en moesten wij het opsturen. Echter, omdat bij ons in het dorp de winkel gewoon om zes uur sluiten, konden wij het nog niet versturen. Dus ook geen bewijs opsturen dat de telefoon verstuurd was. Nog geen uur later, allemaal dreigementen dat hij de politie al had ingelicht omdat we oplichters waren. Alleen maar geantwoord dat hij de oplichter was. Gelukkig nooit meer wat van gehoord.
Je ziet, het ligt volledig aan de koper of het veilig is.

Maar wat ik belangrijker vind. Wij hebben hier meedere keren naar PayPal e-mails gestuurd met vragen erover. En tot op heden nog steeds geen antwoord. Alleen al om die reden maken wij geen gebruik meer van PayPal.

Ga eens op zoek naar een botenmakelaar. Dan weet je voor 90% zeker dat het goed komt. Hieronder een voorbeeld.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik zou het niet doen, wellicht is paypal redelijk veilig, maar als het mis gaat, moet je eerst je gelijk en/of je geld maar zien te krijgen. Dit hele verhaal ruikt naar oplichting.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Paypal is veilig. Het is eigendom van Ebay. Het biedt echter wel een kopersbescherming, waarbij een koper een claim kan indienen om zijn geld terug te krijgen. Dit wordt dan door paypal afgehandeld.

Voor een bedrag zoals het bovenstaande zou ik paypal niet het meest geschikte betaalmiddel vinden. Ik zou in dit geval inderdaad kiezen voor bankbetaling, al is het maar om gedoe te besparen.

Dat ligt dus niet aan paypal, maar aan het wantrouwen jegens de wedepartij.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ik zou, als ik jou was, sowieso oppassen met transacties naar/van het buitenland via internet. Er zijn zeer veel oplichters actief op het moment (marktplaats, kamer/huizen verhuur etc) die doen voorkomen of ze uit UK komen. Waarschijnlijk uit Nigeria/Kamaroen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding