Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Suikerspiegel normaal en toch veel plassen,hoe komt dat?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.2K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Dat kan een blaas ontsteking zijn . Of ? Ja gewoon naar de dokter dat werkt zo niet een diagnose zonder test . Is het patroon gaande weg verandert ? Of in eens ? In dat laatste geval mogelijk een blaas ontsteking .raadpleeg je arts .

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Daar zijn diverse oorzaken voor mogelijk. Zonder nadere informatie en onderzoek door een arts is hier geen antwoord op te geven. Je kunt bijvoorbeeld een kleine blaas hebben, of een uitwas die op de blaas drukt, of een verzakking.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
dat kunnen heel veel dingen zijn, maar dat heeft dan niet meer met je suikerspiegel te maken, dan ligt het aan iets anders.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Als het gaat om de hoeveelheid: misschien drink je ook veel, of heb je iets gegeten/gedronken dat vochtafdrijvend werkt, of (zeker in de zomer of na lang staan) je benen waren wat opgezet en je gaat liggen waarna alle vocht weer keurig afgevoerd wordt.
Als je denkt dat je extreem veel plast, is het slim om een keer 24 uur bij te houden wat je eet, drinkt en plast. Dus alles wat je drinkt eerst in een maatbeker doen, noteren hoeveel je drinkt. Ook plassen in een maatbeker, noteren op welk tijdstip je hoeveel geplast hebt. (Advies: gebruik niet voor beide acties dezelfde maatbeker ;-))
Dan krijg je een dagboek van je eet-, drink- en plasmomenten en -hoeveelheden. Zit er een groot verschil tussen wat je drinkt en wat je plast (normaal gesproken plas je zeker een halve liter minder uit dan je binnenkrijgt: een deel wordt gebruikt door je lijf, een deel raak je kwijt via de ontlasting), dan kun je met je huisarts overleggen en dat dagboekje meenemen.

Als het gaat om heel vaak kleine beetjes plassen: dat kan duiden op een zwakke of kleine blaas, een ontsteking in je blaas en nog meer dingen. Een ontsteking moet behandeld worden, een zwakke blaas kan vaak door training sterker worden (via oefeningen die een bekkenfysiotherapeut je aan kan leren, ga niet zelf rommelen) of in sommige gevallen door medicatie of een mechanische oplossing (bij vrouwen) zoals een steunpessarium.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding