Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Ja, want voordat je bloed mag geven, gaan ze eerst allerlei testen doen, waaronder HIV.

Toegevoegd na 1 minuut:
"Sanquin Bloedvoorziening is verantwoordelijk voor voldoende en veilig bloed in Nederland. Daarom test Sanquin elke donatie op een aantal bloedoverdraagbare aandoeningen, zoals hiv, hepatitis B en C virus, HTLV en syfilis."

http://www.sanquin.nl/over-sanquin/pers/hoe-denkt-sanquin-over/donorkeuring-en-mannen-die-seks-hebben-met-mannen/

Toegevoegd na 5 minuten:
Voordat je voor de allereerste keer donor kunt worden bij de bloedbank (ik neem aan dat je dat bedoeld) moet je eerst een vragenlijst invullen en nemen ze wat buisjes bloed af om o.a. op bovenstaande dingen te controleren.
Als dat allemaal goed is mag je bloed doneren.
Maar bij elke donatie word opnieuw een aantal dingen getest, waaronder HIV.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
De vraag is niet helemaal duidelijk. Bedoel je als jij bloeddonor zou worden? Dat kan niet zonder meer, dan moet je éérst getest worden. Om te bepalen of je bloed mag geven maakt Sanquin gebruik van een medische vragenlijst. Wanneer er risicofactoren zijn voor besmetting met hiv dan mag je geen donor worden, en dus nooit bloed geven.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Pas na drie maanden incubatie tijd is hiv te zien in je bloed. Bij de bloedbank testen ze dit. Als je doel bewust de bloedbank als hiv test gebruikt breng je andere mensen in gevaar. In Nederland kan iedereen bij de huisarts een gratis hiv test doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding