Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar regel je de goedkoopste reis- en annulering verzekering?

We gaan voor 3 weken naar egypte in de zomervakantie. De verzekering moet uiteraard wel safe zijn.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Vakantie
1K
paulus811
14 jaar geleden
Je kunt natuurlijk wel zoeken naar de allergoedkoopste, maar vergeet dan ook niet de voorwaarden te vergelijken. Eentje met een eigen risico van 300 zal goedkoper zijn dan een die 0 hanteert. Ook gaan mensen in Egypte vaak duiken, maar veel verzekeringen sluiten dat uit. Dus ietsiepietsie verder kijken dan alleen naar 'de goedkoopste' is mijn advies. En helemaal geen verzekering is ook nog een optie. Bedenk wat je in al die jaren betaald en geclaimd hebt, 10 tegen 1 dat je meer betaald hebt dan geclaimd. Ik verzeker alleen nog wat wettelijk verplicht is en waar ik failliet aan kan gaan, de rest stop ik in eigen zak en dat bevalt uitstekend (tot nu toe).

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je kunt verzekeringen altijd heel goed vergelijken op de website van de Independer:

http://www.independer.nl/reisverzekering/intro.aspx

Misschien is het overigens wel net zo goedkoop om gewoon een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Toegevoegd na 8 minuten:
Volgens mij is de regel als je meer dan 3 weken of meer dan 1 keer per jaar op vakantie gaat (dus ook weekendje weg eigen land) het financieel gezien slimmer is een doorlopende verzekering af te sluiten.

Overigens: als je al een aantal verzekeringen hebt afgesloten bij je eigen bank, kun je het daar ook eens vragen. Je krijgt dan vaak pakketkorting. En dat kun je natuurlijk niet zien op die vergelijkingssites. Scheelt best veel geld!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Eigenlijk kun je het beste informeren naar een doorlopende reisverzekering bij een grote aanbieder (zelf zit ik bij de Europese). Dat is niet heel veel duurder dan een reisverzekering voor 3 weken, maar het fijne is: hij is een jaar geldig. Mocht je dus in de herstvakantie besluiten even een weekendje naar Brussel te gaan, dan geldt die nog steeds.

Tja en waar je hem afsluit? De keuze is reuze. Op internet staan verschillende verzekeringsvergelijkers, o.a.:

http://www.verzekeringssite.nl/reisverzekering/vergelijken/

Alvast fijne vakantie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Ik ben al zeer dikwijls naar vele landen geweest en ben altijd verzekerd geweest bij Jetair,de touroperator,zoals die de goedkoopste verzekering voorhoudt voor alle toeristen.Ook bin Thomas Cook geldt hetzelfde.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
ZLM staat met stip op één!
ook qua service en afhandeling mocht er iets misgaan....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding