Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kan ik oude bank afschriften krijgen?

Een vriendin van mij zit in moeilijkheden en moet allerlei bank afschriften overleggen van haar PGB uit 2008. Ze had toen de tijd een bankrekening lopen bij Fortis, deze rekening is in 2009 overgezet op haar ABN rekening, die ze toen al had.

Alle afschriften uit die tijd is ze kwijt, de vraag is nu dus, waar kan ze de afschriften van de Fortis rekening terug krijgen?

10 jaar geleden
8.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Wat ze sowieso kan proberen, is aan de bank vragen of die ze nog voor haar kunnen afdrukken. Ik weet niet hoe lang banken dat soort informatie bewaren, maar volgens mij is dat de enige mogelijkheid.
Dat kost trouwens wel geld. Dus als het mogelijk is: even naar de kosten vragen.

Als de vriendin die afschriften per ongeluk is kwijtgeraakt, is het natuurlijk erge pech, maar als ze ze heeft weggegooid, moet je haar even vertellen dat het sowieso handig is (niet verplicht) om je administratie 5 jaar te bewaren, omdat de belastingdienst tot 5 jaar terug moet kunnen controleren en naheffen. (Bij bedrijven geldt wel een bewaarplicht - voor 7 jaar.)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ja, die afschriften kan ze gewoon bij de bank opvragen. Maar dat kost best veel geld. Bij de ING rekenen ze €4,50 per afschrift ( de dieven).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding