Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe lang duurt het voordat je je belasting teruggave krijgt?

Ik weet wel hoeveel ik terug krijg maar niet wanneer ik het gestort krijg

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.2K
ronron1212
10 jaar geleden
dat kan je verwachten in september als de belastingdienst het tempo kan volhouden.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Kan enkel de situatie voor België beantwoorden:

1. Alle aangiften PB inkomsten 2012 aanslagjaar 2013 worden normaal automatisch verwerkt vanaf ten vroegste november 2013, omdat de elektronische taxworkboxen van ons boekhouders normaal dan verwerkt worden (eind-'indien'datum oktober 2013).

2. De incohiering gebeurt daarna in blokken. Het is meestal een verhaaltje dat teruggaves langer worden tegengehouden dan betalingen, maar toch is een bijsturing van het kabinet mogelijk om begrotingsredenen, dus heel zeker is dit niet.

3. De meesten krijgen hun aanslagbiljet dan ook al tegen april 2014 al in hun bus.

4. Daarop staat een verzendingsdatum en cohierdatum (incohieren = oude term die betekent dat hij dan ingeschreven wordt in de grote boeken van opnames in de begrotingen, gebeurde ooit zelfs met doorschrijfmethode). Er wordt 2 maanden, soms twee maanden + naar einde maand gerekend voor zowel uw betaling (daarna intresten te betalen) maar ook voor de teruggave.

5. U krijgt ze niet terug indien nog andere open sommen verrekend moeten worden bij de staat (het type betalingen dat verrekend wordt, neemt jaar na jaar toe, verkeersboetes straks ook).

Normaal kunt u het dus besteden voor de vakantie van 2014 in België.

U kunt altijd bellen ook naar het nummer dat op uw laatste aanslagbiljet stond (uw ontvangkantoor), of dit opzoeken op http://logocom.be/links en dan 4de icoontje om de nodige diensten op te zoeken (neem links opzoeken 'Administratie' en dan 'AAfisc' en dan 'Controle Personenbelastingen' en dan uw regio selecteren).

Succes en inderdaad, het duurt wel even...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding