Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik ben aangereden door een auto .hij was fout.ik heb schade.kan ik een schadevergoeding krijgen als ik zelf geen verzekering heb?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
971

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hij was fout dus zijn verzekering moet betalen, daar heeft jouw verzekering niks mee te maken, je moet echter wel kunnen bewijzen dat hij jou aan gereden heeft en/of zijn gegevens hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Reddie
10 jaar geleden
Als je schade veroorzaakt moet je die vergoeden. Daar heeft een verzekering niets mee te maken. Als je verzekerd bent kun je bij die verzekering een claim indienen. Zoniet, moet je gewoon zelf betelen.
Als bestuurder van een auto ben je verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Deze WA verzekering keert uit bij schade aan derde. In dit geval ben jij deze ''derde'' persoon. Na een ongeval moet er samen een schade aangifte formulier worden ingevuld. Deze wordt doorgezet naar de verzekeraar.
Als jullie beide overeenkomen dat de bestuurder van de auto in deze situatie aansprakelijk is, kun jij de schade verhalen op de WA verzekering van deze bestuurder.
Dit kan schade zijn als kapotte kleding, kapotte fiets, eventuele ziekenhuis kosten.

Toegevoegd na 1 minuut:
Om volledig antwoordt op jouw vraag te kunnen geven, is er wel wat meer informatie nodig.
- Was jij ook bestuurder van een voertuig/fiets?
- Wat is precies de schade?
- Is er een schade aangifteformulier ingevuld?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding