Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe kan ik een id kaart aanvragen als dakloze?

Ik ben dakloos en kan geen kant op omdat ik geen geldige ID kaart heb (is verlopen) Hoe kan ik nu aan een id kaart komen? Ik sta in geen enkele gemeente ingeschreven en kan dat ook niet doen. Wat moet ik nu doen??

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
9.5K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Hier een link met info.
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/to/Paspoort-en-identiteitskaart-zonder-vaste-woon-of-verblijfplaats.htm
Hoef je niet zo lang te zoeken :)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Dit kan, maar slechts op een paar plaatsen in Nederland. Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar geen vaste woon- of verblijfplaats en verloopt uw reisdocument, dan kunt u bij een aantal gemeenten een reisdocument aanvragen.

Dit kan bij de gemeenten Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren, Oldambt, Montferland, Bergen op Zoom en aan de balie van de gemeente Haarlemmermeer op de luchthaven Schiphol.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Bron voor meer informatie en voorwaarden: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/to/Paspoort-en-identiteitskaart-zonder-vaste-woon-of-verblijfplaats.htm
Aanvraag paspoort of ID-kaart door Nederlanders zonder vast woonadres

Een dakloze die niet meer is ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA), kan een paspoort of identiteitskaart aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Den Haag. Daar is een speciaal aanvraagloket voor Nederlanders zonder vast woonadres. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de gemeente Den Haag.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
In Haarlem is er een plek waar je voor eenmalig bedrag (€10,-) kan inschrijven. Heb ervaring, het heet stichting release Haarlem
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding