Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik mijn reiskosten die ik niet vergoed krijg voor stage terugvragen?

Ik heb een halfjaar stage gelopen en dit heeft 15 euro per week gekost. Dus bij elkaar opgeteld is dat aardig wat. Deze reiskosten werden niet vergoed. Zou ik dit via een instantie terug kunnen krijgen?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Vervoer
767
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat zou te gek voor woorden zijn.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Nee, dat kan niet. Als je niet van tevoren afspraken gemaakt hebt over de vergoeding, heb je daar ook geen recht op. Je had dit nog wel tijdens je stage kunnen navragen bij je stagebedrijf, en dan hadden ze je misschien een vergoeding gegeven, maar verplicht is dat niet. En nu je stage afgelopen is, is het te laat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Maar verloren is het niet, indien je nog in het jaar van de belastingaangifte bent overeenkomend et deze van de aanslag van je stage jaar, kan je aanspraak maken op beroepskosten, want stage behoort tot de arbeidswetgeving, en niemand werkt gratis ! het bedrijf dat je heeft aangenomen heeft er een fiscale voordeel uitgehaald, al dan niet kenbaar gemaakt of niet aan u, nu moeten de kosten gemaakt tot het uitvoeren van een prestatie terug gevorderd worden al dan niet bij een stage ? Ja, iedere prestatie dat geen verband houd met de werkelijke daad en niet opgenomen is in de te verrichten prestatie en kan aangetoond worden dient vergoed te worden.
Men dient geen contract op papier te hebben om aan te tonen dat men er gewerkt heeft, geen contract en prestatie is onmiddellijk van onbepaalde duur ! er hoeft in deze geval 1 persoon de daad te bevestigen.
Hetzelfde met kosten die bewezen kunnen worden tijdens de werkprestaties ( uren , dagen ) dat men aanwezig is op de werkvloer en verlies van inkomsten heeft, dat niet gestipuleerd waren in een contract.
Ook via de belasting invordering kan men aanspraak maken op kosten in deze geval !
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
FGR: Ik begrijp je reactie niet. Kun je het wat simpeler opschrijven? Bedoel je dat EvelienVida de reiskosten van de belasting af mag trekken en dus waarschijnlijk wat geld terug kan krijgen van de belastingdienst of zo? Hoe moet ze dat doen? En weet je wel zeker dat dit voor een stage ook geldt?

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding