Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je Kokosnoot het langst bewaren?

Invriezen? Of is er een andere manier?
Hoe lang blijft het dan nog houdbaar?

Toegevoegd na 1 uur:
Bedankt voor de tips.
Heb het helaas weg moeten gooien. De kokosnoot bleek verrot te zijn terwijl ik hem de dag ervoor had gekocht...

Ik lust geen kokosnoot maar wilde het weer sinds lange tijd proeven. Het gaat nu weer een lange tijd duren voor ik het weer durf.:(

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
5.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Eenmaal opengebroken is een kokosnoot slecht houdbaar, aangezien het vruchtvlees maar liefst 35 procent vet bevat. In reactie met zuurstof ‘oxideert’ het vruchtvlees en kleurt het geel. Ook smaak en geur lopen snel terug; de kokos wordt ranzig. Op de stranden langs de Middellandse Zee zag je vroeger kokosverkopers die de stukjes permanent met water bedruppelden. Dat was niet alleen om ze koel te houden, maar ook om oxidatie tegen te gaan. Een oplossing zien we zo snel niet, oxidatie gaat zelfs in de diepvries door. Alleen vacuüm trekken beschermt ertegen, maar dat heeft voor kleine stukjes geen zin.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Nou kijk. Als je gewoon de kokosnoot met de schil en de haren: die kan half jaar zeker wel, maar als langer, dan droogtie uit en is niet lekker.
Met vriezer is ook niet zo lekker.
Maar kan doen dat als de kokosnoot voor in de eten: santen. Dat is de blokje santen van de indoneesierse winkel, en smaakt naar de kokosnoot en is ook van de kokosnoot gemaakt, en kan door de eten en die kan bewaren wel 2 jaar soms.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik koop veel cocosnoten en doe ze schoongemaakt in een bak met ijsklonten bewaren in de koelkast dan is lekker eetbaar en koud
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding