Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het verschil tussen een paraaf en een handtekening?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Taal
50K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een paraaf is een verkorte handtekening. Je gebruikt het op minder formele stukken. B.v. om een akkoord te geven.

Vaak gebruik je het ook om iedere blz. van b.v. een contract te ondertekenen. De echte handtekening komt dan op de laatste pagina.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Handtekening is je volledige naam (bijvoorbeeld alleen je voorletter en volledige achternaam) en je paraaf is 'n afkorting van je handtekening (bijvoorbeeld alleen de eerste letter van je voornaam + de eerste letter van je achternaam)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
een paraaf is een verkorte handtekening, vaak wordt het gebruikt als het een document is met best wat pagina's belangrijke informatie, als je dan op elke pagina je hele handtekening zou moeten zetten, kan dit best nog wat werk zijn, sommige mensen hebben lange handtekeningen.

Meestal is een verkorte handtekening dan voldoende om aan te geven dat je de inhoud hebt begrepen (alleen voorletters, of eerste letters bijvoorbeeld) een kort krabbeltje, later in het document volgt dan vaak nog de volledige handtekening.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
De paraaf is een “pennentrek” meestal bestaande uit de beginletters van de voor- en achternaam. De paraaf wordt dus vaak gebruikt om een document te paraferen als je niet de "hoofdondertekenaar" bent. Ook wordt de paraaf gebruikt om grote aantallen documenten te (bij)ondertekenen (gaat sneller dan het zetten van de handtekening).

Toegevoegd na 1 minuut:
Een handtekening geeft de identiteit van de bezitter ervan weer. Volgens de Dikke van Dale: “Eigenhandige ondertekening, naamtekening”. Een handtekening (ondertekening, autogram, signatuur of informeel poot, krabbel) is dus een met de hand geschreven naam die iemand plaatst onderaan een brief of document. De handtekening hoeft echter niet “leesbaar” te zijn.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding