Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (6)

Je kunt dat eenvoudig opzoeken in een routeplanner waarbij je de postcodes opgeeft. Bijvoorbeeld routenet of map24.

Toegevoegd na 1 minuut:
Dit mag je zo ook doen als de gegevens nodig zijn voor de belastingdienst of berekenen afstand woon-werkverkeer bijvoorbeeld.

Toegevoegd na 2 minuten:
Andere planners op http://route.startpagina.nl/

Toegevoegd na 8 minuten:
NB. De aangegeven afstand in routeplanners is de afstand via de gekozen weg. Bij Map24 kan je bijvoorbeeld ook met een liniaal bepaalde afstanden meten in vogelvlucht (dus een rechte lijn). Overigens is die afstand van de werkelijke weg goed als je de gegevens moet invullen voor belasting, werk e.d.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat van Map24 stond er al (als link). Ik was bezig de afbeelding te maken. Die staat er op, alleen doet de preloader het niet. Je kunt hier wel op klikken.
anwb routeplanner
en al die andere ook
(Lees meer...)
13 jaar geleden
in google maps via routebeschrijving
(Lees meer...)
fremar
13 jaar geleden
www.google.nl en dan zie je bovenaan google 'maps' staan. Dan klik je routebeschrijving en bij A en B tik je de 2 woonplaatsen in.
(Lees meer...)
13 jaar geleden
Op Google Earth zou je ook kunnen kijken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat ligt er aan of je de relatieve afstand wilt of de absolute afstand. De relatieve afstand is de afstand die je moet afleggen om er te komen, bijvoorbeeld over de weg. De absolute afstand is een rechte lijn.

De relatieve afstand kun je het inderdaad zeer eenvoudig opzoeken met routeplanner, Google maps of door het eventueel in te tikken op je navigatie. Bij Google Maps wordt ook nog een tijd indicatie aangegeven van hoelang je onderweg bent, met de keuze ter voet of ter auto. En zelfs de afslagen die je moet nemen. Beide ook weer een andere route mocht je over snelwegen gaan (want daar gaan voetgangers niet over.)

Echter, als je de absolute afstand wilt (een rechte lijn tussen twee plaatsen) zul je met schalen moeten werken. Ik gebruik zelf altijd Google maps. Links onderin van Google maps staat een schaal verdeling. Je zult het scherm stil moeten houden (ik bedoel dus niet met de muis bewegen) en moeten gaan meten. Of, wat handiger is in dit geval, met paint gaan werken. Zo kun je constant een lijn net zo lang als de schaal kopiëren en eindigen met een lijn de helft ervan. Hiervoor ben je wel een beetje creativiteit voor nodig. Dit kan echter een stuk gemakkelijker met gewoon een kaart en meetlat en niet online.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik lees net dat je met Map24 online dus een rechte lijn (de absolute afstand) tussen twee plaatsen kunt berekenen. Deze site kende ik niet, maar dit werkt een stuk gemakkelijker dan zelf opmeten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding