Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik ben gezond. Alleen witte bloedlichaampjes waarde is 2,3. Hoe groot is de kans op leukemie?

In januari is mijn bloed getest en had geen afwijkingen. Hierna is nog 3 x mijn bloed getest en had ik 3 waardes: 2,1 -2,3 en 2,5. Ik heb een uitgebreid bloed onderzoek gehad waar niets uit is gekomen. Nu krijg ik een beenmerg punctie. Er komt geen leukemie in de familie voor. En ben altijd erg gezond geweest. Hoe groot is de kans dat het leukemie is? En wat zou het eventueel anders kunnen zijn?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Ziekten
4.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Bij leukemie heb je over het algemeen juist teveel (en slecht gevormde) witte bloedlichaampjes.
Als het gaat om alleen de waarde van goed uitgerijpte witte bloedlichaampjes, kan er van alles aan de hand zijn, en nu denken 'zou het dit, zou het dat' heeft erg weinig zin.
Overleg met je arts, die kan je precies alles vertellen, toegespitst op jouw individuele situatie hoewel die duidelijk ook nog op onderzoek is, gezien de punctie.

Ik hoop dat de oorzaak snel gevonden wordt en dat het allemaal meevalt.
Sterkte!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Voor een juiste diagnose is een totaalbeeld van onderzoeken nodig. Op grond van één bepaling kun je vrijwel nooit conclusies trekken.

De referentiewaarden voor leukocyten zijn 4,0 - 10,0 x 10/9 per liter. Met 2,3 zit je daar onder. Bij leukemie zou je er juist boven moeten zitten. Van belang voor een juiste diagnose zou ook nog de bepaling van de verschillende soorten witte bloedlichaampjes kunnen zijn.

Een verminderde hoeveelheid leukocyten heet leukopenie. Dat is een vermindering van het aantal leukocyten onder de 4 x 10/9 per liter, doch hoger dan 1x 10/9 per liter. Tot de oorzaken horen infecties, geneesmiddelen, auto-immuunziekten, verdringing van het beenmerg door tumoren enz.

Kijk dus uit om geen voorbarige conclusies te trekken en vraag om duidelijkheid bij je behandelend arts of je huisarts.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding