Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe weet ik welke videokaart ik nodig heb?

Ik heb een beeldscherm van 42 inch gekocht die ik op mijn PC wil aansluiten. Het blijkt dus dat mijn videokaart geen HDMI aansluiting heeft en ben ik dus opzoek naar een nieuwe videokaart. Ik ben van plan World of warcraft:Cataclysm erop te gaan spelen, met eventueel Call of duty Black Ops.
Ik vroeg me af of een Ati 5770 prima zal voldoen aan mijn eisen, en zo niet, hoe kan ik zien, of wat zou u mij aanraden te kopen? Mijn budget is maximaal 150-200 euro.
Bij voorbaad dank

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Hardware
1.3K
Kimath
13 jaar geleden
zo'n groot scherm? O_o wow, cool
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Met welke resolutie moet je tv aan de kaart hangen is dan de vraag. En welke aansturing kan je tv allemaal hebben... Neem aan dat je er een boekje bij hebt gekregen? Anders even het typenummer van de tv hier vermelden.
capthavoc
13 jaar geleden
ati ???? niet doen en goeie geforce van nvidia is veel beter
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Zowel ATI als Geforce zijn marktleiders. Ik denk dat het persoonlijk is. Zijn er testen van?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Genoeg... ;) http://www.videocardbenchmark.net/
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
inderdaad, dank je. Goede link, kan de vraagsteller ook wat mee!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Je hebt een videokaart met HDMI aansluiting nodig. Op kieskeurig.nl kan je dit als optie invoeren. Maar de aansluiting is niet het enige wat belangrijk is. Voor grafisch geavanceerde spellen is het ok belangrijk dat de rekenkracht voldoende is.

Als je huidige kaart goed is, kan je ook een VGA naar HDMI convertor kopen natuurlijk. Dan kan je geen full HD tonen en als je nieuwe monitor full HD is, dan is dat een beetje zonde. Je krijgt dan geen optimale kwaliteit op je grote scherm.

De Ati 5770 heeft een geen HDMI aansluiting, maar eem DVI. Dat is wel een digitaal signaal en daar heb je ook een connector voor. Als je toch een nieuwe gaat kopen en je monitor ondersteunt full HD zou ik voor een kaart met HDMI uitgang gaan.

Toegevoegd na 8 minuten:
NB. Een videokaart met DVI uitgang heeft m.i. dezelfde kwaliteit als een HDMI uitgang, alleen is DVI alleen voor de video. Misschien dat HDMI 3.0 heeft dacht ik een grotere bandbreedte, maar dat zou in dit verhaal geen rol spelen. Als je monitor een DVI ingang heeft (witte) voldoet de Ati 5770 natuurlijk ook prima. Een krachtige kaart.

Onderste link is een webwinkel, gesorteerd op videokaarten met HDMI en DVI uitgangen.

Toegevoegd na 31 minuten:
Als je de Black Ops wilt spelen die 9 november uitkomt in 3D heb je Nvidia’s 3D Vision oplossing nodig om de game in 3D te kunnen spelen. Dit houdt in dat je een 120 Hz monitor moet hebben en een 3D Vision 3D bril plus natuurlijk een Nvidia grafische kaart.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kijk naar de belangrijkste zaken, wat moet hij kunnen en wat mag hij kosten.
Daarnaast geheugen (1 gig meestal voldoende)
snelheid (800) mhz voldoende
aansluitingen (zal wel PCI expres zijn.
Bepaal ook welke versie directx hij moet aan kunnen (voor een gamer 11 en je bent op de toekomst voorbereid (voor zover computeronderdelen toekomst hebben.
De ATI Radeon hd 5750 met crosfix is een nagenoeg highend card voor een middend prijs.
Maar dan moet je nog wel ff doorsparen hoewel soms kun je ff wachten en heb je ze voor een prikkie!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding