Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Op deze website http://www.nationaleberoepengids.nl/Patholoog staat dit:

"Organisaties waar een patholoog doorgaans werkzaam is

Een Patholoog kan bijvoorbeeld werkzaam zijn bij een ziekenhuis, een universiteit (onderzoek), een pathologisch laboratorium of het Nederlands Forensisch Instituut (NTI, in het geval van Forensisch Pathologen). De Patholoog is dus meestal werkzaam in de non-profitsector."
(Lees meer...)
Antoni
10 jaar geleden
Normaliter in het gerechtelijk laboratorium . Een mortuarium is slechts een opslagplaats; ziekenhuizen hebben ook een mortuarium en sommige verpleeghuizen ook. Maar er zijn meer pathologen anatoom die geen forensisch ( dus strafrechtelijk|) onderzoek doen en dat zijn er heel veel. Die werken in ziekenhuizen en onderzoeken alle mogelijke weefsels van zieke personen. Zo kijken ze weefsels na op de aanwezigheid van kankercelen ( bijvoorbeeld als de dokter een moedervlek heeft verwijderd of een wrat) of kijken weefsels na of er uitzaaiingen zijn blijven zitten na een operatie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding