Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat betekent milieuzone op autoweg?

Ik las vandaag 'milieuzone' gemarkeerd op de autoweg. Wat word hiermee bedoeld en waarom staat de markering op die plek.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Milieu
1.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Een milieuzone is in Nederland een gebied in een stedelijke omgeving waar alleen "schone" vrachtwagens met roetfilter worden toegelaten. Het doel van het instellen van een milieuzone is de bescherming van het milieu tegen de uitlaatstoffen van de geweigerde voertuigen. Het gaat met name om de beperking van fijnstof en roet. In sommige plaatsen in Nederland zijn er ook milieuzones voor personenauto's.
(Lees meer...)
SimonV
8 jaar geleden
Milieuzones zijn delen van steden waar zwaar milieubelastend verkeer niet mag rijden. Het gaat dan vooral om vrachtverkeer en oude dieselbusjes, of personenauto's die op diesel rijden en voor 1 januari 2001 voor het eerst een kenteken hebben gekregen. Rij je in een milieuzone terwijl dit met jouw voertuig niet is toegestaan, dan overtreed je de regels en krijg je een boete. In veel Nederlandse steden gelden milieuzones alleen voor vrachtwagens of busjes. Een milieuzone voor personenauto's bestaat tot nu toe alleen in Utrecht en Rotterdam.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding