Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom komt er politie bij bij een ambulanceongeval?

Laatst kwam de ambulance bij ons thuis, mijn broertje was onwel geworden. Er kwamen ambulancebroeders, en even daarna kwam er vier man politie. Waarom?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
14.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Mogelijke escorte (ambulancebegeleiding).

https://www.youtube.com/watch?v=qyNbhDZMdKc
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Het is mogelijk dat er politie komt om te onderzoeken waarom de ambulance nodig was. De medische hulp wordt door het ambulancepersoneel verzorgd, de (mogelijk strafrechtelijke) oorzaak door de politie.
Denk daarbij aan de mogelijkheid tot huiselijk geweld, misschien was er ook wel een melding van de buren of zo naar de politie.
(Lees meer...)
8 jaar geleden
Poet
8 jaar geleden
Juist. Onwel worden is iets dat best een oorzaak kan hebben in een niet fijne / onveilige thuissituatie. Het kan ook zo zijn dat de ambulancemedewerkers iets in huis hebben gezien dat ze opmerkelijk of zorgelijk vonden en dat hebben gemeld aan politie.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
+ Plus Ik denk dat de reactie van Poet wel eens dicht bij de waarheid kan zitten. Maar met vier man, pff, het is nogal wat, als zij tenminste niet toevallig net in de buurt waren.
De politie komt ook als die wordt ingeschakeld door het ambulanceperso neel. Vraag niet hoe het kan, maar soms zijn er omstanders (vaak agressief, vaak onder invloed van alcohol en/of drugs) die het het ambulancepersoneel onmogelijk maken hun werk te doen. De politie probeert die omstanders dan op afstand te houden.
(Lees meer...)
Computoon
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
het onwel worden was in huis, het ambulancepersoneel moest dus in huis hun werk doen.
Ik denk niet dat het oproepen gebeurde wegens omstanders, maar dat de reactie van Poet dichter bij de waarheid zit.
Politie komt altijd eigenlijk vaak voor hand en span diensten, zoals bij een ongeval de locatie afschermen voor kijkers (samen met de brandweer) ondersteuning van de betrokkenen, aanleiding ongeval onderzoeken, bescherming van het ambulance personeel, kalmeren familieleden, bij een ongeval op straat achterhalen ze wie de persoon is en nemen contact op met familie, bij spoedtransport de ambulance begeleiden etc. etc. maar ook assistentie bij reanimatie, of het vasthouden van een infuuszak doen ze. Eigenlijk heel erg veel dus.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Dit zou een prima antwoord zijn geweest, als het om een ongeval/onwel geworden persoon op straat zou gaan, maar in dit geval gaat het om een thuissituatie.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding