Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Afgelopen weken werd ons vele keren gevraagd, hoeveel kilometer aan fietspad er in Nederland ligt. Wij moesten het antwoord schuldig blijven, want de cijfers spreken elkaar tegen. Wie het weet mag het zeggen!

Een speurtocht op internet leverde de volgende gegevens op. Twee sites spreken over 15.000 km aan fietspad in Nederland. Dat is de informatie van de Nederlandse ambassade in Brussel en de bewering op de officiële site van Recreatie en Toerisme Nederland. Zie hun internetsites: http://www.mfa.nl/bru/over_nederland/algemeen/weetjes_over en http://www.holland.com/be/nl/index.html?page=http://www.holland.com/be/nl/ontdek/actief/fietsen/ Maar Wereldkids (http://www.rnw.nl/kids/Nederland/fietsen.html) zegt: "In Nederland (41.526 km2 oppervlakte en 16 miljoen inwoners) is er meer dan 20.000 kilometer fietspad." De Fietsersbond Nederland spreekt tenslotte in een persbericht van vandaag (9 augustus 2005) over 'meer dan 22.000 kilometer fietspad' en zegt, dat 'de fiets goed is voor meer dan 13 miljard milieuvriendelijke kilometers per jaar'. Wie heeft er nu eigenlijk gelijk? Wie het weet mag het zeggen! Of: wie gaat het even nafietsen?
(Lees meer...)
fremar
13 jaar geleden
Volgens de Fietsersbond ligt er in Nederland ruim 22.000 km fietspad.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ah, doe je ook aan die prijsvraag mee?

Het is in ieder geval de minste van de 3 antwoorden ;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding