Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

bramen, bosbessen, wilde aardbeien
(Lees meer...)
anneliez
10 jaar geleden
Bijna alle fruitsoorten die in de supermarkt liggen, groeien ook nog wel in het wild.
In Egypte kan je bijna bij een willekeurig hotel de dadels van de bomen halen. in tropische gebieden zijn nog wel vrije bananenbomen, ananassen, kokosnoten te vinden.

Afhankelijk van welke fruitsoort je wilt hebben, moet je eigenljik kijken waar het oorspronkelijk vandaan komt. Daar is het meestal nog wel zo te vinden.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
In Nederland: frambozen, bramen, aardbeien, bosbes (2 soorten), wilde kers. Appel en peer zijn niet inheems voor zover ik weet. Kweepeer en mispel zoeken we op, aangeplant zie je ze wel eens. Duindoorn en veenbes en jeneverbes zijn nog wel enigszins eetbaar. Van vlierbes wordt wel wijn gemaakt, maar zo van de boom zijn ze giftig meen ik. Veel bessen zijn overigens giftig voor mensen, proberen is dus niet zo slim, fruit laag bij de grond kan besmet zijn met vossenlintworm.
De gebruikelijke fruitsoorten komen uit een strook van Spanje tot aan China, met Midden Oosten, Iran en China als hotspot. De sinasappel is een bastaardsoort. In de regenwouden vind je nog een heel scala aan wilde fruitsoorten. Mogelijk zijn veel wilde boom soorten al weg door de ontbossing en verdroging van die zone.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding