Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat gebeurt er met de vitaminen van ingevroren fruitsap?

Iedereen weet dat opwarmen nefast is voor het vitaminen aandeel in fruit en groenten. Maar als ik ijslolly's wil maken van pompelmoes- of sinaasappelsap, gaan die vitamientjes daaraan ook kapot? Of is dit toch nog beter dan opwarmen?
Als er verlies is bij invriezen, hoe groot is dit dan?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1K
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Hey da's een goeie! Ik vraag me af hoezeer je de celkern aantast d.m.v. invriezen..
+

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Vitamine C neemt bij -20 graden in zes maanden tijd met 40 procent af (vooral in aardbeien, sinaasappelen, broccoli en rode paprika's voorkomend).

En vreemd: wordt het voedsel bij - 30 graden en kouder opgeslagen dan blijft het vitamine-gehalte intact!
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dank je wel voor de info!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding