Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een manier te beginnen bij de oudste vragen op GV?

Ik vind de vragen van 10+ jaren geleden interessant om terug te lezen. Alleen nu moet ik telkens van pagina tot pagina scrollen. (op een gegeven moment irritant als je bij pagina 175 bent en dan opnieuw de website opent) Is er een manier om van de oudste vraag te beginnen tot nieuwste? Of gewoon een manier om willekeurig oude vragen van 2009 te lezen.

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
613

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Je kunt in de adresregel van je browser waar bij het openen van Goeievraag https://www.startpagina.nl/v/ staat ook meteen naar de iets eerdere vragen 11 t/m 20 gaan.

Daarvoor kun je de URL aanvullen met 2, zoals hier: https://www.startpagina.nl/v/2

En in plaats van die 2 kun je ook 42509 intypen, en dan zit je al erg dicht bij de oudste vragen die nu nog op de site staan. Momenteel ben je daarmee bij vragen van juli 2009.
https://www.startpagina.nl/v/42509/

Naarmate er vooraan nieuwe vragen bijkomen, vallen er aan de achterkant van deze lange toonbank ook wel vragen weg, dus ik kan geen hoogste bereikbare set van 10 vragen noemen zonder lang te gaan proberen, en bovendien verandert het regelmatig welke de oudst bereikbare vraag is.
.
Met deze methode zie je telkens een lijstje van 10 vragen.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 26 januari 2022 16:17: tekst
2 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
Bedankt voor de duidelijke uitleg!
Antoni
2 jaar geleden
Op 25 maart 2009 werd via Nu.nl https://www.nu.nl/internet/1938106/goeievraagnl-koppelt-vragenstellers-en-kenners.html bekendgemaakt dat de website werd gelanceerd. Vóór die tijd waren er in 2009 testen met de website geweest (en dus waren er testvragen), maar woensdag 25 maart 2009 kan naar mijn mening als de 'officiële' geboortedag van de website worden beschouwd.
Hier https://www.startpagina.nl/v/44023/ vind je vandaag, op 26 januari 2022, de oudste vragen. Als je een lager volgnummer dan 44023 invult in de URL, of onderaan de pagina 'Vorige' of '44022' enzovoort kiest, kom je bij de minder oude vragen. De oudste vraag die er nu, op 26 januari 2022, nog staat is: Hoeveel kleuren heeft de regenboog?, gesteld op 29 januari 2009. Zie https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/natuurkunde-scheikunde/vraag/3/kleuren-regenboog/.
(Lees meer...)
Antoni
2 jaar geleden
tinus1969
2 jaar geleden
Dit is de een na oudste en die is echt interessant (gast verder dan basaal wiki werk) https://www.startpagina.nl/v/kunst-cultuur/beeldende-kunst/vraag/4/symbolische-betekenis-kip-vrouw-vasthoudt/
Ozewiezewozewiezewallakristallix
2 jaar geleden
Hier blijkt inmiddels dus een stukje geschiedenis verloren te zijn geraakt.
De echte oudste vraag is dus blijkbaar verloren gegaan. Volgens: https://nl.wikipedia.org/wiki/Startpagina.nl#Startpagina_GoeieVraag Geschiedenis
(...)
De eerste vraag (over een recept voor boerenkool) werd gesteld op 29 januari 2009.
Antoni
2 jaar geleden
@tinus1969, @Ozewiezewozewiezewallakristallix, dank voor jullie aanvullingen en de duimpjes omhoog!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding