Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is een supply chain? (Dit op e-business en e-marketing/e-commerce vlak.)

Wat is supply chain? Dit heeft iets te maken met e-business en e-marketing.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Overig
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

supply chain wordt in goed Nederlands de productieketen genoemd, het geheel van handelingen en bewerkingen die nodig zijn om de "ruwe grondstof" naar de eindgebruiker te krijgen. Dus inkoop, bewerken, verpakken, verschepen, verhandelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Binnen de e-business en e-marketing is het de gehele procesketen (chain) van aan- en afvoer (supply). Daarbij moet je ook denken aan toeleveranciers die via computersystemen op de hoogte worden gehouden van de behoefte aan goederen en producten bij de klant (e-business) tot het electronisch bestellen van klanten via internet.

Supply chains kunnen behoorlijk complex worden, zeker nu leveranciers zelf ook aan de computersystemen van de klant worden gekoppeld en klanten zelf rechtsreeks bij de leverancier in het systeem bestellingen invoeren (zoals bij een webshop). Omdat veel zaken in de procesketen electronisch verlopen spreek je van e-commerce of -business.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding