Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe werkt het in een hotel allemaal, als je met een groepsreis op vakantie gaat? Welke dingen zijn dan al doorgegeven en wat moet je zelf nog doen?

Ik heb überhaupt nog nooit overnacht in een hotel trouwens. Misschien kunnen jullie daar rekening mee houden als julle antwoord geven.
Ik bedoel zeg maar.. wie moet zich melden bij de balie? En wat moet je allemaal doorgeven? Heet dat toevallig 'inchecken'?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Vakantie
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Als je met een groepsreis meegaat, worden de belangrijkste administratieve zaken geregeld door de reisleider. Het is wel belangrijk dat deze weet dat je er bent. Meld je dus bij de receptie van het ''samenkomst''‘- hotel . De receptie is op de hoogte van de reis en kent de reisleider/leidster.
Meestal geeft de receptie dan wel aan of er al een kamer voor je gereed is of dat je moet wachten tot de reisleider er is. De rest loopt helemaal vanzelf.
Het heet inderdaad ’‘inchecken’‘.

Toegevoegd na 4 minuten:
De reisbegeleider zal, als de groep compleet is, een bijeenkomst houden (of een eerste tour) en dan exact uitleggen hoe de reis gaat verlopen, wat je kunt verwachten en waar je je aan moet houden.
Erg belangrijk zijn de ontbijt-tijden en het tijdstip dat je
gereed moet staan met/zonder koffer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Over het algemeen arriveer je met je reisgroep bij het hotel.
De reisleider gaat dan naar de balie en meldt dat ze gearriveerd zijn.
Hij/zij krijgt dan incheck-formulieren die hij/zij uitdeelt aan de reizigers (meestal één per kamer).
Op deze formulieren moet je je naam, het land waar je vandaan komt (al dan niet met je adresgegevens) en je paspoortnummer invullen.
Regelmatig wordt er ook nog gevraagd naar de reden van je verblijf.

Dit formulier geef je weer terug aan je reisleider en vervolgens krijg je je sleutel voor de kamer.

Bij het vertrek moet je zelf je sleutel inleveren bij de balie. Betalen hoeft uiteraard niet, dat heb je al gedaan toen je je reis boekte bij de reisorganisatie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding