Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaan er serieuze initiatieven om informatica een verplicht vak te maken op de middelbare school?

9 jaar geleden
664
SimonV
9 jaar geleden
Er komt geen verplicht schoolvak Informatica. De bal ligt bij de scholen. Welke scholen, schoolbesturen en instellingen willen zich profileren als 21ste-eeuws of als voorlopers door Informatica in hun pakket aan te bieden? http://www.rijkwillemse.nl/574-schoolvak-informatica-noodzakelijk-maar-niet-verplicht.html

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Daar is nog niets van te vinden. Wel dat de verplichte rekentoets eraan komt.
Hoe je het vak informatica verplicht zou kunnen invoeren in het huidige bestel zou ik niet weten. Om een beetje niveau te krijgen zou je het 2 of 3 uur moeten geven in elk jaar. Dan zou er een ander vak uit moeten om de studiebelasting niet te verhogen. (Gym of zo, veel leerlingen zitten toch al op een sportclub. )
(Lees meer...)
Computoon
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
gym is heel belangrijk voor kinderen in de groei en 'veel leerlingen' zijn nog steeds niet 'de meeste leerlingen', laat staan 'alle leerlingen'. Verder train je op een sport nogal eenzijdig, bij gym is het de bedoeling dat gevarieerd wordt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding