Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

mag het postcodeloterij koffertje mee met Ryanair?

Ik weet de afmetingen van Ryanair, maar deze koffer is bijvoorbeeld korter maar weer wel iets breder. Hoe dan ook, heeft iemand ooit gevlogen met Ryanair met deze koffer?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
10.4K
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ik zou sowieso niet op stap gaan met dat rare oranje mormel. Heb zelf ooit het ding gewonnen en vervolgens linea recta naar de kringloopwinkel gebracht.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het iets te grote Postcodeloterijkoffertje mag mee, maar alleen als ingecheckte bagage, dus in het vrachtruim.

U stelt de vraag niet letterlijk zo, maar u doelt kennelijk op meenemen als cabinebagage. Welnu: de maximum breedte geldt evengoed wanneer de koffer korter is dan de maximum lengtemaat. Alledrie de afmetingen moeten binnen de limiet blijven.

Ryanair kan haar vluchten goedkoop aanbieden onder andere door heel strikt te blijven en volledig inflexibel: als u met een net iets te grote koffer gokt en uw cabinebagage niet in de kooi van de maximale afmetingen past en bij de gate alsnog in het ruim geladen moet worden, betaalt u € 50 extra. En dat speelt dan op de terugweg opnieuw.

Het hieronder gelinkte artikel is bijgewerkt in maart 2015.
http://www.telegraph.co.uk/travel/travel-advice/10298085/Ryanair-what-size-bag-qualifies-as-hand-luggage.html.

Laat u anders overtuigen door de bijbehorende commentaren waaronder een aantal van Ryanair passagiers:
http://www.telegraph.co.uk/travel/travel-advice/10298085/Ryanair-what-size-bag-qualifies-as-hand-luggage.html#disqus_thread.

Als ik de aanbiedingen van het Postcodeloterijkoffertje op Marktplaats zie, met maten 57 x 34 x 22 cm, dan is het voor veel maatschappijen duidelijk iets te groot!
http://www.marktplaats.nl/z/sieraden-tassen-en-uiterlijk/koffers/postcode-loterij.html?attributes=S%2C3505&query=postcode+loterij&categoryId=1348

http://www.afmetingenhandbagage.nl/index.html

Voor Ryanair geldt 55 x 40 x 20 cm, dus zijn zelfs twee van de drie afmetingen te groot.

Toegevoegd na 8 minuten:
Nog een site waar het voor Ryanair extra duidelijk staat: "Bij Ryanair kijken ze wel heel strikt naar de handbagage afmetingen en je koffer wordt hier ook opgemeten voordat u aan boord gaat van het vliegtuig van Ryanair."
http://www.handbagageregels.nl/handbagage-afmetingen-ryanair/

Hier is sprake van € 40 bijbetalen, maar wellicht is deze informatie dus ouder dan de recent bijgewerkte informatie van The Telegraph waar ik mee opende.
(Lees meer...)
Bordensteker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding