Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Voldoet 30 minuten wandelen per dag aan de minimale bewegingsnorm?

Ik vind dit namelijk niet intensief. Dus vraag me af of het dan goed genoeg is.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (5)

volgens mij wel ,het is waarschijnlijk niet het enige wat je op een dag doet .
je hebt ,neem ik aan aan ook bezigheden in je huis of op je werkplek
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Je voldoet dan aan het minimum.
Is natuurlijk prima beweging, maar ik zou ook proberen om 3x in de week minstens 20 minuten te zweten, intensiever bezig te zijn.

Die 30 minuten per dag is goed voor mensen die eerst niks deden. Maar voor je gezondheid is iets meer natuurlijk beter.

Toegevoegd na 1 minuut:
Maar elke keer jezelf kapot trainen is natuurlijk ook niet goed.
Wandelen word door veel mensen overschat, het is een prima manier om meer te bewegen en af te vallen, met een laag risico op blessures.
(Lees meer...)
Ritsuka
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wandelen wordt ONDERschat bedoel je denk ik hè?
Ritsuka
10 jaar geleden
Ow ja :p
De minimum norm voor bewegen is gesteld op een half uur matig intensieve lichamelijke activiteit. Het gaat dus niet alleen om de tijdsduur, maar ook om de intensiteit.
Met matige activiteit wordt bedoeld, dat je zodanig sport dat de polsfrequentie net iets verhoogd tov de rustsituatie. Voor wandelen betekent dat, dat je op een flink wandeltempo doorloopt, voor minimaal 30 minuten. Op zo'n manier zou je inderdaad wel voldoen aan de minimale norm. Als het gaat om 30 minuten slenteren, dan voldoet dat niet.

Overigens hebben we het dan over de norm, die in Nederland gesteld is. De WHO heeft de norm van minimaal 10.000 stappen opgesteld. Bij deze norm hoort geen intensiteitscriterium. Deze norm is daardoor middels een stappenteller makkelijker te controleren; in de praktijk komen de twee normen redelijk overeen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Volgens mij hangt dat samen met je leeftijd. Iemand van 30 jaar die de hele dag in de auto zit en 'slechts' 30 minuten wandelt, zal niets toevoegen aan zijn conditie. Iemand van 73 die dagelijks 2 uur loopt (dus niet wandelt of slentert) zal duidelijk een grote voorsprong hebben qua conditie op leeftijdgenoten.
(Lees meer...)
Ivana
10 jaar geleden
Dertig minuten wandelen per dag kan absoluut ruim voldoende zijn als je voldoende intensief doorloopt. Je verbrandt op een afgelegde afstand zelfs evenveel calorieen als wanneer je diezelfde afstand zou hardlopen. Het net en effect van wandelen wordt sterk ondergewaardeerd. Nu bedoel ik NIET een beetje slangen op je dooie gemak, maar echt wándelen. Dat betekent met een snelheid van 5,5 tot 6,5 kilometer per uur, dat is best te doen, maar dat is wel stevig doorlopen. Voordeel van wandelen op deze manier t.o.v. Hardlopen. De meeste mensen houden dit goede voornemen langer vol, en je hebt minder kans op blessures, ookal kan je van stevig wandelen in het begin best spierpijn krijgen, met name van de scheenbenen. Als het niet gewend bent bouw dan rustig op.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ivana
10 jaar geleden
Je hebt het over LOPEN. 6,5 km per uur is lopen, dat heet geen wandelen meer, is bijna marstempo. Het maakt een heel verschil of je 2,5 km of 3,5 km in een half uur loopt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding