Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Een prismabril is bedoeld om de samenwerking tussen beide ogen gemakkelijker te maken. Het kan zijn dat bij iemand de ogen normaal samenwerken, maar dat de oogspieren voortdurend ingespannen moeten worden om dat voor elkaar te krijgen. Dit kan veroorzaakt worden doordat de ogen te veel naar binnen of buiten neigen tov elkaar (forie). Deze persoon kijkt dan niet scheel maar moet moeite doen om niet dubbel te zien.

Als bij iemand bijv de ogen te sterk naar buiten neigen te draaien (dat heet onderconvergentie of exoforie) dan kan een op de juiste manier voorgeschreven prismabril ervoor zorgen dat de oogspieren minder ingespannen hoeven te worden om niet dubbel te zien. De prismabril neemt dan de taak van de ogen over om van de twee (beetje dubbele, over elkaar heenvallende) beelden een enkel beeld te maken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding