Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoeveel zou een Kilowatt atoom stroom mogen kosten als alle kosten in de prijs waren inbegrepen ?

Ik denk dat we kernenergie nodig hebben om de olie en gas te vervangen als ze langzaam op raken. Maar dan zal als de werkelijke prijs moeten worden berekend als we verzekering , schadevergoeding, non-profilatie, afval verwerking en alle kosten ook na het afsluiten van de radioactieve reactor meenemen?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
450

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat is niet te zeggen. Er is namelijk één grote onbekende factor: wat het kost om de nucleaire afvalstoffen op te slaan. Daar zitten stoffen in die een halveringstijd hebben van 220.000 tot 17 miljoen jaar. De kosten om dat op te slaan op een veilige manier zijn niet in te schatten. Terwijl deze kosten in feite doorberekend zouden moeten worden bij elke nucleair opgewekte Watt.
(Lees meer...)
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Niets. Want niemand zit te wachten op de ervenis. Eerst moet er een oplossing zijn om de rest afval op te ruimen of her gebruiken maar dumpen is geen oplossing. We moeten zuiniger aan doen met onze energie en heel hard opzoek naar schone energie en deze mag dan best wel wat kosten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding