Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat doet nederland aan ontwikkelingshulp voor de volgende landen? (extra uitleg)

Jemen, mongolie en colombia.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
578
Reddie
12 jaar geleden
En die andere 180 landen dan?
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ik moet deze 3 weten voor PO economie!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@Reddie : VS vraagt specifiek om de genoemde landen.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat is onbekend. Er is geen openbare informatie over de concrete projecten (overzicht) beschikbaar. Er is vooral fragmentarische informatie beschikbaar.
Wel loopt sinds kort het project 'Open over OS'. Dat zou volgens het ministerie alle informatie ontsluiten, maar is eigenlijk alleen bedoeld voor ontwikkelaars van informatiesystemen (apps e.d.). Je kunt er dus als burger niet zelf in zoeken. Er zijn ook geen systemen ontwikkeld waarmee dat kan.
Een informatieverzoek bij het ministerie van buitenlandse zaken kan jaren in beslag nemen. De regel is eigenlijk dat het ministerie en de ontwikkelingsorganisaties (als Oxfam-Novib, Icco of bijv. Hivos) zelf bepalen wat ze vertellen over projecten en bepalen over welke projecten ze spreken. Wie meer wil weten, heeft geduld en veel doorzettingsvermogen nodig.
Wel is bekend welke landen door Nederland als partnerland worden aangemerkt. Die zijn door staatssecretaris Knapen teruggebracht van 33 naar 15: Afghanistan, Bangladesh, Benin, Burundi, Ethiopië, Ghana, Indonesië, Jemen, Kenia, Mali, Mozambique, Oeganda, Palestijnse gebieden, Rwanda en Soedan. Drie landen worden nog tijdelijk geholpen om van ontwikkelingssamenwerking naar economische samenwerking te gaan: Colombia, Vietnam en Zuid-Afrika.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding